Jazeker!

Een makelaar bemiddelt bij koop en verkoop, huur en verhuur van woningen, kantoren en andere onroerende zaken. De makelaar kan ook panden zoeken voor potentiële kopers, geeft daarbij adviezen op juridisch en bouwkundig vlak, voert de onderhandelingen voor kopers en verkopers en zorgt dat de papieren in orde zijn en bij de notaris terecht komen.

Brede basiskennis vereist

De kennis van deze makelaar moet breed en diep gaan mbt alle aspecten die nodig zijn omdat die bij alle onroerende zaken van toepassing kunnen zijn. Onderstaand lijstje moet dus écht behaald worden, module na module, om de basis te leggen. Daarna kies je voor specialisatie naar keus.

Makelaar-Wonen

Over het algemeen studeren mensen voor het vak woonmakelaar waar we de stapjes ARMT, KRMT en RM kennen. Voor de bemiddeling bij commercieel vastgoed, zoals winkels, kantoren en agrarisch onroerend goed zijn makelaars nodig die zich alleen daarin gespecialiseerd hebben. Taxeren is weer een totaal andere kant van dit boeiende vak en komt bij alle categorieën makelaars als extra opleiding voor.

ARMT – KRMT – RM(T)

Voor welke kant van de makelaardij je uiteindelijk ook kiest, op de vorm ARMT, die alleen bij woningen voorkomt, na heb je eerst het volledige basisdiploma makelaar nodig. Dat diploma bestaat uit diepgaande kennis over: