Een makelaar inschakelen bij aan- of verkoop hoeft wettelijk niet, maar het neemt de koper of verkoper wel veel werk uit handen en veel belangrijker nog, het geeft rust. Een makelaar weet niet alleen vaak als eerste welke woningen binnenkort in de verkoop zullen komen maar enorm veel van alle, voor veel mensen vage en precaire, zaken eromheen. Men belt vaker een makelaar om al die onduidelijkheden zonder zorgen te laten begeleiden dan om te bemiddelen in de verkoop, want dat kan ook wel met een advertentie op internet is (helaas) de gedachte.

Onderhandelen.

De onderhandeling is het eerste waar iedereen aan denkt, dat kan een makelaar beter dan verkoper of koper zelf en dat is zeer beslist waar want de makelaar ervaart dit spannende proces anders. De makelaar is objectief, zakelijk en goed op de hoogte van wat wel en niet kan binnen dit proces. Om oa die reden kiezen veel consumenten wél voor een makelaar!

7 x 24 uur

Als je graag met mensen omgaat, over voldoende sociale vaardigheden bezit, integriteit hoog in je vaandel hebt staan en niet bang bent om een flink aantal uren gedurende een behoorlijke periode in heel veel leren te steken, dan is dit vak mogelijk iets voor jou. Bedenk wel dat het na het behalen van het diploma bepaald géén kwestie van achterover leunen wordt en van tijd tot tijd een woning ‘verkopen’. Een makelaar verkoopt namelijk niets, een makelaar bemiddelt. Daarbij komt een volle werkweek met héél veel papier- en computerwerk kijken. Je moet kundig, alert, bereikbaar en altijd bij de les zijn, 7 x 24 uur.

Wat denk je?

Kun je dat aan? Nee, zie je het al een uitdagingen en kun je niet wachten om voorlopig dagelijks minimaal 1 vol uur in de boeken te duiken? Mogelijk is makelaar dan voor jou inderdaad een goede keus.