Antwoord: ALLES uit de basisopleiding!

Je vakbekwaamheidsexamen is een test of je vakbekwaam bent, het woord zegt het al. Dus de vraagstellingen tijdens de mondelinge gedeelten kunnen over alle onderwerpen uit al je eerder afgeronde vakken uit de basisopleiding gaan. Denk eens aan rechten en de koopovereenkomst!

Dat is het dak…en dat…?

Een woning in de verkoop nemen is de eerste opdracht die je moet maken op je examen. Daar zul je toch een forse bouwkundige kennis voor nodig hebben! Want met: “dat is het dak” kom je er niet. Is het een zadeldak, plat dak, mansardedak, of soms een afgeknotte klokgevel met wolfseind?

Oja, dát weet ik nog wel! 

Er is ook een huiswerkpagina op mijn website. Daarop vind je een door mij, vanuit mijn eigen ervaring en die van mijn trainees en leerlingen die jou al voorgingen, samengesteld ebook met uit elk vak van de basisopleiding de kreten en termen die er in dit, voor jou komende, examen toe kunnen doen. De bedoeling is niet dat je het echt gaat leren. Zodra jij het “Ojaaaa, dat weet ik nog welllll’ effect vertoont zit het nog wel goed met jouw kennis. En anders duik je opnieuw je de leerboeken die je van je basisopleiding vast nog ergens hebt liggen weer in!

Tingeling!

Kortom, het komt wel goed maar eerder het vakbekwaamheidsexamen aanvragen dan dat alle woorden-belletjes weer bij je zijn gaan rinkelen, dát zou niet echt  verstandig zijn!