FAQ

FAQ2018-06-11T09:45:17+00:00

Frequently Asked Questions

Waarom zou je makelaar willen worden?2018-06-30T10:58:07+00:00

Een makelaar inschakelen bij aan- of verkoop hoeft wettelijk niet, maar het neemt de koper of verkoper wel veel werk uit handen en veel belangrijker nog, het geeft rust. Een makelaar weet niet alleen vaak als eerste welke woningen binnenkort in de verkoop zullen komen maar enorm veel van alle, voor veel mensen vage en precaire, zaken eromheen. Men belt vaker een makelaar om al die onduidelijkheden zonder zorgen te laten begeleiden dan om te bemiddelen in de verkoop, want dat kan ook wel met een advertentie op internet is (helaas) de gedachte.

Onderhandelen.

De onderhandeling is het eerste waar iedereen aan denkt, dat kan een makelaar beter dan verkoper of koper zelf en dat is zeer beslist waar want de makelaar ervaart dit spannende proces anders. De makelaar is objectief, zakelijk en goed op de hoogte van wat wel en niet kan binnen dit proces. Om oa die reden kiezen veel consumenten wél voor een makelaar!

7 x 24 uur

Als je graag met mensen omgaat, over voldoende sociale vaardigheden bezit, integriteit hoog in je vaandel hebt staan en niet bang bent om een flink aantal uren gedurende een behoorlijke periode in heel veel leren te steken, dan is dit vak mogelijk iets voor jou. Bedenk wel dat het na het behalen van het diploma bepaald géén kwestie van achterover leunen wordt en van tijd tot tijd een woning ‘verkopen’. Een makelaar verkoopt namelijk niets, een makelaar bemiddelt. Daarbij komt een volle werkweek met héél veel papier- en computerwerk kijken. Je moet kundig, alert, bereikbaar en altijd bij de les zijn, 7 x 24 uur.

Wat denk je?

Kun je dat aan? Nee, zie je het al een uitdagingen en kun je niet wachten om voorlopig dagelijks minimaal 1 vol uur in de boeken te duiken? Mogelijk is makelaar dan voor jou inderdaad een goede keus.

Salaris of courtage?2018-06-30T11:04:46+00:00

Zou jij daartegen kunnen?

Zelfstandig werkende makelaars ontvangen een percentage van het bedrag waarvoor een woning wordt verkocht of aangekocht. Omdat tarieven van makelaars vrij zijn rekent niet elke makelaar hetzelfde. Ook de verleende services zijn niet bij elke makelaar in de courtage (zo heet dat percentage) inbegrepen. De ene makelaar fotografeert zelf, terwijl een andere die dienst uitbesteed en dat dus door zal moeten berekenen aan de klant. Stevige concurrentie is het resultaat, zou jij daartegen kunnen? 

Zou jij dat op kunnen vangen?

De woning markt trekt nu nog steeds aan., dat betekend per definitie niet dat je grote omzetten zult hebben en lekker verdiend. De huizenmarkt is in vakjargon ‘oververhit en daardoor opgedroogd’ maw, juist doordat het zo lekker snel gaat zijn er minder woningen te koop. Dat betekent dat er wel eens een weekje tussenzit dat je niets omzet, zou jij dat op kunnen vangen?

Dat is toch ook een fijn idee?

Een alternatief is een baan bij een bestaand makelaarskantoor of een woningbouwvereiging. Dan heb je óók leuk werk en óók veel zelfstandigheid met óók zelfstandigheid én bergen verantwoording! Maar vaak binnen een met jouw werkgever vastgesteld aantal uren. Globaal ligt het salaris van makelaars in loondienst tussen de € 1.800,- en € 4.200,- per maand. Dat komt dan gewoon gegarandeerd elke maand binnen naast het feit dat je dan ook recht hebt op vakantiegeld, vrije dagen enz, enz….en je kunt binnen dienstverband ook nog onderhandelen over je secundaire arbeidsvoorwaarden! Bijvoorbeeld een mobieltje of zelfs auto van de zaak, een mooie pensioenregeling of dertiende maand. Dat is toch ook een fijn idee? 

Denk goed na!

Als zelfstandig makelaar een eigen kantoor openen is een droom van velen. Maar denk enorm goed na voordat je die huurovereenkomst voor dat perfecte pandje in het centrum met die grote mooie ramen tekent!

 

Wat heb je nodig aan basiskennis?2018-06-30T11:41:06+00:00

Antwoord: ALLES uit de basisopleiding!

Je vakbekwaamheidsexamen is een test of je vakbekwaam bent, het woord zegt het al. Dus de vraagstellingen tijdens de mondelinge gedeelten kunnen over alle onderwerpen uit al je eerder afgeronde vakken uit de basisopleiding gaan. Denk eens aan rechten en de koopovereenkomst!

Dat is het dak…en dat…?

Een woning in de verkoop nemen is de eerste opdracht die je moet maken op je examen. Daar zul je toch een forse bouwkundige kennis voor nodig hebben! Want met: “dat is het dak” kom je er niet. Is het een zadeldak, plat dak, mansardedak, of soms een afgeknotte klokgevel met wolfseind?

Oja, dát weet ik nog wel! 

Zodra jij hebt ingeschreven op een van mijn trainingen ontvang je direct al mijn ‘woorden’ in je mail. Dat zijn door mij, vanuit mijn eigen ervaring en die van mijn trainees en leerlingen die jou al voorgingen, samengestelde handout’s met uit elk vak van de basisopleiding de kreten en termen die er in dit, voor jou komende, examen toe kunnen doen. De bedoeling is niet dat je het echt gaat leren. Zodra jij het “Ojaaaa, dat weet ik nog welllll’ effect vertoont zit het nog wel goed met jouw kennis. En anders duik je opnieuw je de leerboeken die je van je basisopleiding vast nog ergens hebt liggen weer in!

Kwalitatieve en ketting…?

Lastig te verwoorden begrippen zoals de verschillen tussen een kwalitatieve verplichting en een kettingbeding, een borgstelling of waarborgsom en nog enkele andere zaken heb ik weer voor je opgefrist in handig leesbare handout’s, die óók horen bij mijn trainingen.

Tingeling!

Kortom, het komt wel goed maar eerder het vakbekwaamheidsexamen aanvragen dan dat alle woorden-belletjes weer bij je zijn gaan rinkelen, dát zou niet echt  verstandig zijn! 

Gediplomeerde makelaars staan in registers2018-06-30T11:43:08+00:00

Veel makelaars zijn lid van een vereniging van makelaars. Je kunt in Nederland kiezen uit de volgende grote beroepsverenigingen: NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaardij), VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend goed), Vastgoed PRO. Deze verenigingen hebben ieder eigen toetredingsvoorwaarden. Neem die goed door voordat je je aanmeldt.

Afspraken en voorwaarden, allemaal hetzelfde

Makelaars die lid zijn van zo’n vereniging gebruiken standaard voorwaarden. In deze voorwaarden staan afspraken waaraan alle makelaars die lid zijn zich moeten houden. Dat geeft de consument de garantie van een bepaalde kwaliteit omdat alle leden van de betrokken brancheorganisatie onder controle van de eigen beroepsvereniging vallen. Bij onenigheden met een makelaar kan de consument de geschillencommissie of tuchtraad van die beroepsvereniging waarbij zijn makelaar is aangesloten inschakelen.

Branchevereniging hoeft niet!

Makelaars hoeven géén lid te zijn van een branchevereniging. Hoe weet de consument dan of zijn makelaar wel of niet vakkundig is? Door naar het bewijs te vragen. Alle makelaars met diploma’s hebben altijd een pasje op zak, laat dat ook zien aan jouw klant en maak hen ervan bewust dat ze elke makelaar die géén branchevereniging ambieert kunnen opzoeken in de registers waar zij instaan als ze diploma’s hebben gehaald.

De hieronder genoemde registers zijn specifiek voor makelaars die zich bezig houden met bemiddelen in onroerende zaken die voor bewoning bedoeld zijn. Voor de bedrijfspanden, landerijen en WOZ zijn weer andere registers.

Registers Wonen:

het ARMT-KRMT register

het VastgoedCert register

het NRVT register

 

Het basis diploma makelaar, is dat echt nodig?2018-06-30T11:46:02+00:00

Jazeker!

Een makelaar bemiddelt bij koop en verkoop, huur en verhuur van woningen, kantoren en andere onroerende zaken. De makelaar kan ook panden zoeken voor potentiële kopers, geeft daarbij adviezen op juridisch en bouwkundig vlak, voert de onderhandelingen voor kopers en verkopers en zorgt dat de papieren in orde zijn en bij de notaris terecht komen.

Brede basiskennis vereist

De kennis van deze makelaar moet breed en diep gaan mbt alle aspecten die nodig zijn omdat die bij alle onroerende zaken van toepassing kunnen zijn. Onderstaand lijstje moet dus écht behaald worden, module na module, om de basis te leggen. Daarna kies je voor specialisatie naar keus.

Makelaar-Wonen

Over het algemeen studeren mensen voor het vak woonmakelaar waar we de stapjes ARMT, KRMT en RM kennen. Voor de bemiddeling bij commercieel vastgoed, zoals winkels, kantoren en agrarisch onroerend goed zijn makelaars nodig die zich alleen daarin gespecialiseerd hebben. Taxeren is weer een totaal andere kant van dit boeiende vak en komt bij alle categorieën makelaars als extra opleiding voor.

ARMT – KRMT – RM(T)

Voor welke kant van de makelaardij je uiteindelijk ook kiest, op de vorm ARMT, die alleen bij woningen voorkomt, na heb je eerst het volledige basisdiploma makelaar nodig. Dat diploma bestaat uit diepgaande kennis over:

Wie is Francine?2018-06-30T12:08:03+00:00

Mijn naam is Francine Verbiest, ik ben vastgoed eigenaar en makelaar KRMT en geef mijn enthousiasme en ervaringen voor de vastgoedbranche op professionele wijze door als docent aan ARMT- en KRMT-makelaars in opleiding. Ik heb bekendheid verworven met een geheel eigen, directe en visuele manier van lesgeven met heldere presentaties over de benodigde leerstof. Leerlingen werden een groot fan van mijn stap-voor-stap benadering met bijbehorende hand-out’s.

MENSEN – LEREN – WONEN

Mijn meerwaarde is mijn brede ervaring, ga gerust eens verder kijken op mijn LinkedInprofiel. Als geboren MKB’r had ik een aantal succesvolle bedrijven. Ik maakte alles mee: hoogconjunctuur en recessies, voorspoed en tegenslagen, ups & downs. De rode lijnen in mijn leven werden daardoor: mensen, leren, wonen.

Ik wilde leren en dat nu doorgeven!

Mensen spreken en over hen schrijven voor diverse lokale en landelijke portalen,ik deed het met maar één doel. Van hen leren en hen mogelijk iets teruggeven voor hun aandacht. Voordat ik het wist nam ik de uitdaging aan en stond voor de klas om mijn eigen ervaringen door te geven, misschien nu aan jou want inmiddels heb ik me gespecialiseerd als docente KRMT-vakbekwaamheid, het laatste examen wat jij moet doen voordat je je vastgoedspecialist mag noemen!

Wat leert Francine mij over de 5 opdrachten voor mijn KRMT vakbekwaamheidsexamen?2018-06-30T12:11:25+00:00

Als jij examen doet ben je 3 1/2 uur, met slechts 5 minuutjes pauze ertussen, hard aan het doorwerken aan de 5 opdrachten waarop ik je stevig zal voorbereiden. Het examen is duidelijk gesegmenteerd in die 5 opdrachten waarvan sommigen uit 2 delen bestaan. Zoals bijvoorbeeld eerst een verkoopgesprek wat je moet voeren en daarna netjes moet rapporteren.

Brochure en Visie vooraf

Jouw brochure en je geschreven visie zijn al in het bezit van het SVMNIVO, die twee waren als het ware je ‘toegangsticket’ tot het examen en hebben je al punten opgeleverd die meetellen in het totaal. Vijf opdrachten moet je daar, deels per computer in een voor jou ingerichte kantoorruimte, deels in real-life nagebootste praktijksituaties samen met 1 of 2 assessoren nog voldoende uitvoeren om aan dat felbegeerde vakbekwaamheidsdiploma voor je KRMT certificering te komen.

Integriteit

Die 5 opdrachten nemen we allemaal punt voor punt door in Leiden. Hoe, dat ligt aan de trainingsvorm die je koos en die is weer afhankelijk van wat jij al kan en weet. We oefenen de verkoop- en aankoopgesprekken samen, waarbij ik je aan zal geven wat je wel en niet kunt of mag zeggen en vooral tegen wie!

Je moet er wél wat voor doen!

Van alle vakken krijg je van mij handige handout’s om het thuis allemaal nog eens flink door te nemen. En…ik zet je aan het werk! Op kantoor ervaring alleen ga je dit examen niet redden, je moet het precies doen volgens de exameneisen en daarvoor zul je flink aan de slag moeten. Ik leg je uit wat er precies geleerd en/of geoefend moet worden en hoe je dat het beste thuis kunt doen.

 

Hoe lang vooraf moet ik mijn training reserveren?2018-06-30T12:12:27+00:00

Elke week trainingen bij Francine

Elke week geef ik een aantal trainingen. Ik zet steeds een planning van een weekje of 6 vooraf bij elke training apart in de bijbehorende ‘webwinkel’, dus je kunt daar gewoon bestellen en via Ideal betalen. Stuur mij gerust een mailtje als de data die jou perfect zouden schikken er niet bij staan, dan plannen we een andere dag indien mogelijk. mail: fr@ncine.nl

 

Wat kan ik van mijn training verwachten?2018-06-30T12:18:10+00:00

Kies eerst de juiste training voor jou

Dat ligt aan welke training je hebt afgesproken. Er staan 3 verschillende naast elkaar onder het kopje trainingen. Klik voor verdere informatie om de meest geschikte voor jou te vinden onderaan in het vak van je voorkeuze op de roze button. Daardoor kom je op een uitgebreidere pagina met uitvoerige uitleg over de betrokken training.

Een training moet bij je passen

Je kunt lezen wat ik van jou verwacht, wat we gaan doornemen en wat ik je zal sturen en wanneer dat gebeurt. Bekijk de trainingen eerst alle-3 voordat je een keuze maakt. Als je nog niet veel ervaring hebt ligt het tempo van de intensieve opleiding zeer waarschijnlijk wat te hoog voor je.

Hoe spreek je een training af?

Door je keus te maken zoals hierboven omschreven, daarna reserveer je via de webwinkel. Je reserveert nog niets totdat je met het winkelwagentje aan de slag bent gegaan en met IDeal bent opgestart. 

1 of 2 dagen trainen, is dat wel genoeg voor het examen?2018-06-30T12:21:40+00:00

Dat ligt aan jou en jouw ervaring!

Welke diploma’s en certificaten heb je bijvoorbeeld al gehaald en heb je al ervaring in de makelaardij, hoe lang en in welke specialiteit? Liep je alleen een poosje stage of ben je als medewerker van een makelaar werkzaam? Heb je al ervaring met onderhandelen, stel je koopovereenkomsten op en heb je klantencontact? Heb je je ARMT diploma ooit eerder behaald of niet?

Ik stel ook voorwaarden aan jou!

Om uit te zoeken welke training precies voor jou geschikt is kun je mijn trainingen een voor een doorlezen, dan zie je welke voorwaarden ik aan jou stel. Het heeft namelijk niet echt veel zin om bijvoorbeeld de intensieve training te volgen als je nog niet alle, of de meeste, certificaten van de basisopleiding hebt gehaald. Dan moet ik teveel extra aan je uitleggen en dat kost tijd, dat is net alsof je rijles krijgt en in een file terechtkomt.

Wat anderen zeggen

Hoe mijn trainees mijn leerstof en de manier waarop ik die op hen overbracht hebben ervaren heb ik ook voor je bewaard, klik HIER om te lezen wat zij zeiden.

Voor sommige trainees is het doornemen en benadrukken op welke zwaartepunten tijdens het examen gerekend moeten worden al voldoende, ik noem hen gekscherend: ‘mijn Harley’s’, waarom ik dat doe? Heb ik ook voor je opgeschreven. 

Brochure maken + Visie schrijven, moet dat vòòr of ná je training?2018-06-30T12:23:45+00:00

Dat ligt aan de training die je kiest, het staat bij alle-3 mogelijkheden apart in de omschrijving en hieronder nogmaals om te kunnen vergelijken.

KRMT X-training

 • Brochure vooraf zelf maken, is al af of bijna af
 • Visie vooraf zelf schrijven, is al af of bijna af
 • Waarschijnlijk heb je beide opdrachten zelfs al ingeleverd bij SVMNIVO?
 • Tijdens de 3 uur training worden de onderwerpen Brochure en Visie nièt behandeld
 • Francine controleert bij deze vorm van trainen niets

KRMT intensief

 • Brochure maken wordt uitgelegd en je ontvangt er ook een handout over
 • Je hebt al een onderwerp voor je visie bedacht
 • Het schrijven en presenteren van je visie worden kort besproken en je ontvangt er ook een handout van
 • Francine controleert (maar maakt niets) je werk en geeft tips voor eventuele verbetering, dat is bij de trainingsprijs inbegrepen

KRMT Tempo

 • Brochure maken wordt uitgelegd en je ontvangt er ook een handout over
 • Bedenken van een visie onderwerp en het schrijven en presenteren van je visie worden besproken en je ontvangt er ook een handout van
 • Francine controleert (maar maakt niets) je werk en geeft tips voor eventuele verbetering, dat is bij de trainingsprijs inbegrepen

Wanneer ontvang je die handige handout’s van Francine?2018-06-30T12:25:41+00:00

Al voor en na de training ontvangen mijn trainees per WeTransfer verschillende hand-out’s met examenstof. 

 1. Direct bij inschrijving: ‘de woorden’ uit alle basisopleiding vakken, want het vakbekwaamheidsexamen is grotendeels mondeling en kan overal over gaan. De woorden zijn bedoeld om je kennis op te frissen.
 2. De meest actuele SVM|NIVO documentatie behorend bij dit specifieke examen.
 3. Na ontvangst van de betaling, de laatste puntjes voor het examen, met 26 onderwerpen. Waaronder wetten, tijdslimieten, belastingen, monumenten, lasten & beperkingen, ontbindende-opschortende voorwaarden, bankgaranties of waarborgen, kwalitatieve verplichtingen, kortom alles wat je uit je hoofd in 1 zin moet kunnen verklaren aan de consument (ver)koper.
 4. De 2 KRMT-examens, uitleg over de flextoets en het praktijkexamen in het kantoor van SVMNIVO in Nieuwegein. Plus een compleet verslag van een door Francine bij het SVMNIVO bijgewoond praktijkexamen, dit verslag is door het SVMNIVO gelezen en akkoord bevonden. Een fijn document om je goed voor te kunnen bereiden!
 5. Examen handleiding, stap voor stap het examen verklaard!
 6. Na de gevolgde training een uitgebreid verslag van al hetgeen besproken is mét bijbehorende sheets!

En ik laat je niet onnodig wachten! 

Ik zorg ervoor dat je de bij je training behorende handout’s nog eerder hebt dan dat je thuis bent omdat ik ze direct naar je verstuur als jij vertrekt. Vol van de opgedane kennis ga je op weg naar huis en ik weet uit eigen ervaring dat je dan het liefst direct aan de slag gaat!

Kan ik Francine’s handout’s los bestellen?2018-06-30T12:27:32+00:00

Nee, die zijn een uniek onderdeel van mijn trainingen, worden deels vooraf en ook achteraf verzonden en blijken onmisbaar voor mijn trainees. Mogelijk dat jij daarom ook deze vraag stelt. Natuurlijk zijn mijn handout’s zo ingericht dat ‘mijn-praatje’ er ook bijhoort, anders mis je toch enkele precaire zaken. Dit is mede de reden dat ik mijn trainees altijd vraag een groot kladblock met een pen mee te nemen.

Voortdurende aanpassingen

Mijn handout’s veranderen met de wetten, ervaringen van mijn trainees die al examen deden en eisen van het SVMNIVO mee. Ik pas ze keer op keer aan zodat jij voorzien van de meest verse informatie met een gerust hart naar jouw examen gaat.

Actueel?

Mogelijk dat je hier of daar een handout van mij kunt bemachtigen. Maar daar moet je enorm mee oppassen, jij ziet en weet niet wat nog wel en niet meer actueel is. Voor je het weet zit je echt verouderde exameneisen en/of regels te leren en de gevolgen daarvan laten zich raden.

Wat je ontvangt en wanneer

Welke handout’s je van me ontvangt staat uitvoerig omschreven bij elke trainingsmogelijkheid. Klik op de roze buttons onderaan, dan ontvouwt de inhoud van betrokken training en kun je lezen wat je per WeTransfer allemaal van me gaat krijgen en op welke momenten.

Kan ik ook privéles krijgen?2018-08-30T10:39:58+00:00

Nee, helaas niet.

Als jij het fijn vindt om 1 van de trainingen helemaal alleen met mij te kunnen sparren, omdat je al enige jaren ervaring hebt en dit examen persé in een kort tijdbestek wil halen, dan zou dat niet fair zijn naar alle leerlingen op mijn wachtlijst. Daarom adviseer ik je bij deze wens de eendaagse, intensieve training want daarop schiet ik in sneltreinvaart door alle examenstof. Maar let op, dan moet die trainingsvorm ook wél bij jou passen! Lees mijn verwachting over jou hier. 

En toch…soms….

Het kán wel voorkomen dat jij en ik samen aan het werk zijn. Dit is omdat ik mijn trainingen nooit afzeg, ook al staat er maar 1 naam in mijn agenda.  Of…als een andere trainee wel afzegt en ik had twee personen staan op ‘jouw-dag’ dan zit je alsnog met mij samen!

Keypoint Francine

De reden dat ik geen extra dagen bij mijn roosters inlas is omdat ik ook bij Het Kronenburgh Business College lesgeef en zelf ook nog makelaar ben!

 

Wat gebeurt er als ik écht niet kan komen?2018-06-30T12:38:16+00:00

In een mensenleven kan op kort termijn van alles gebeuren. Dus mocht jij onverhoopt niet kunnen komen, bel me dan. Dan hoor ik graag van je wat de reden is. Voel je je niet helemaal lekker, neem dan een paar aspirines, kom toch en kruip ‘s avonds vroeg onder de wol.

Zakelijk zijn!

Je wenst je te gaan bewegen als makelaar, dat is in een snelle zakelijke wereld, daar kun je ook niet altijd afzeggen vanwege een griepje, je kinderen, files of vervelend weer.

Natuurlijk wel!

Bij ernstige ziekte of een sterfgeval in jouw directe familie, hou ik daar natuurlijk wél rekening mee en wordt je training éénmalig kosteloos opgeschoven naar een eerstvolgende mogelijkheid naar wens.

Geldt er een minimum aantal inschrijvingen voor de trainingen?2018-06-30T16:29:11+00:00

Nee…

Om de simpele reden dat ik zelf deze opleidingen deed en dus weet hoe spannend het voor jou is, al die certificaten halen en examens moeten doen, heb ik in mijn antwoorden op mails en vragen per whatsapp ook een aardige snelheid. Ik antwoord op jouw vraag meestal binnen 24 uur.

Been there, done that

Weer…ik wéét hoe oervervelend het is als je met een vraag loopt, je examendatum nadert en je komt er niet uit. Dan ga je zoeken, en speuren, het internet op en je vragen worden problemen en op het laatst voel je je ronduit ellendig en heb je totaal geen zin meer in dát examen!

Daarom…gaat jouw training gewoon door! 

Vanuit de gedachte dat JIJ misschien met spanning zit heb ik besloten jou niet teleur te stellen. Mijn trainingen gaan dus altijd door! Als het echt niet zou kunnen is er aan mijn kant een grondige reden of helpen aspirines niet en zal ik jou direct laten weten wat er aan de hand is en alles doen om jou alsnog op zeer kort termijn wél te helpen!

Soms privéles!

Ja, daardoor kán het voorkomen dat je de enige bent op jouw trainingsavond of -dag! Mooi toch? Aan mij merk je geen verschil, de dag wordt niet korter, de aandacht voor jou niet minder, eerder een beetje méér! Ik vind dat dit valt onder het ‘ondernemersrisico’ en ga daar niet over lopen zeuren, zeker niet naar jou!

Is Francine er nog voor me na mijn training?2018-08-11T15:12:36+00:00

Jazeker!!!

Juist omdat ik zelf ook alle examens deed die jij inmiddels deed en nog moet doen weet ik dat het fijn is wanneer je werkelijk met een prangende vraag loopt en al overal zelf gezocht hebt, om daar een antwoord op te vinden omdat je al snel examen hebt. Dus jij mag mij mailen én app’n tot en met de dag van je examen! Ik heb de antwoorden of weet waar we ze samen zullen moeten gaan zoeken.

Precies wat ik wil

Juist door er voor mijn trainees te zijn lijkt het wel alsof ze zelfstandiger worden. Regelmatig ontvang ik mailtjes met omschrijvingen van inmiddels zelf opgeloste problemen. Dan betrof het kennis uit eerder afgeronde modules van de basisopleiding of het stond in een van mijn handout’s die je na je training van me ontving. Soms een leuke, leerzame webpagina die ook zelf gevonden is. En dat is precies wat ik wil! We kunnen ook contact houden via Facebook, daar onderhoud ik een pagina die ik met regelmaat voorzie van tips en weetjes en nieuwtjes rondom de opleidingen en ons mooie vak.

 

 

Hoe word ik KRMT makelaar?2018-06-30T12:42:22+00:00

Kandidaat Register Makelaar Taxateur

Als je de complete basisopleiding makelaar met alle examens hebt afgelegd ontvang je het basisdiploma. Daarna kun je kiezen voor de specialisatie Wonen, of Bedrijfs Onroerend Goed (BOG), Landelijk vastgoed of WOZ. De keus voor wonen heeft alles met aan- en verhuur, aan- en verkoop van woningen te maken en kent de: Kandidaat Register Makelaar Taxateur -KRMT-

Nog 2 examens na de basisopleiding makelaar

Voor de keuze KRMT makelaar wonen leg je na de basis nog 2 examens af. Een wordt als flextoets afgenomen en gaat over de theorie van het vak makelaar en de andere is het vakbekwaamheidsexamen. In dit vakbekwaamheidsexamen heeft Francine zich gespecialiseerd!

Let op…15-10-18 – 15-4-19

Er gaat het eea rond de KRMT examens veranderen, ik schreef er eerder een speciaal blog over, lees dat maar even. 

Het praktijkexamen vakbekwaamheid2018-06-30T12:48:41+00:00

Voor de KRMT certificering moet na de basisopleiding makelaar en makelaardij praktijkleer nog het vakbekwaamheidsexamen: Makelaar Wonen afgelegd worden. Dit wordt afgenomen bij het SVMNIVO, hét examenbureau voor de  vastgoedbranche. Dit examen bestaat uit de hieronder genoemde 5 praktijk gerelateerde opdrachten. bron: SVMNIVO

Begeleiding brochure en visie per mail

In mijn makelaarskantoor én trainingsruimte in Leiden stoom ik je op je eigen niveau klaar voor alle 5 vakken. De twee zelfwerkzaamheden die vooraf ingeleverd en beoordeeld moeten worden om toegang tot het examen te krijgen begeleid ik bij mijn INTENSIEVE en TEMPO KRMT trainingen volledig per email.

Handleiding dmv Handout’s

Vooraf  ontvang je daarvoor de betrokken handout’s  en gedurende jouw werk voortdurend feedback indien nodig. Bij de X-TRAINING verwacht ik dat je ze af hebt en al bij het SVMNIVO in de examenomgeving hebt geupload. 

Word ik vanzelf ingeschreven KRMT register?2018-06-30T13:25:32+00:00

Je kunt op een aantal verschillende manieren in het K-RMT register worden opgenomen. Uitgangspunt daarvoor is dat je de basisopleiding makelaar met een diploma hebt afgerond en voor de twee vervolgexamens praktijkleer wonen en vakbekwaamheid ook geslaagd bent.

Zelf aanmelden

Door middel van deze link kunt je het schema ‘toelatingsgronden K-RMT register’ downloaden en zien of je met de door jouw certificaten en/of diploma’s geregistreerd kunt worden in het K-RMT register. Als je bij het SVMNIVO je examens hebt gedaan, ontvang je per e-mail automatisch een uitnodiging om je, tegen betaling van de daarbij horende kosten voor inschrijving en pasje, in het register te registreren.

bronnen: ARMT KRMT register en SVMNIVO

KRMT inschrijving verlopen, wat nu?2018-06-30T13:26:29+00:00

Wanneer je niet in de gaten had dat je hercertificeringsplicht verliep, komt jouw registratie op inactief te staan. Dan krijg je nog vijf maanden de tijd om alsnog aan je verplichtingen te voldoen en dan word je weer als actief in het register gezet.

Herexamen!

En áls je al twee jaar of langer op non-actief staat moet je het vakbekwaamheidsexamen weer helemaal opnieuw afleggen. Al je vragen over de hercertificeringsplicht kun je vinden in de bron: vragen SVMNIVO

Hoe ziet Francine’s trainingsruimte eruit?2018-08-30T10:41:15+00:00

Ben je nieuwsgierig naar waar je training is?

Op de foto’s naast de trainingen kun je mijn twee trainingsruimten zien. Bescheiden van grootte maar een lokaal of zaal heb ik ook helemaal niet nodig omdat het maximaal aantal trainees 5 is bij mijn trainingen. Met de modernste apparatuur tover ik héél veel beeld tevoorschijn waardoor jij de leerstof zeker zal onthouden. En vrijwel alles wat je in beeld krijgt, zul je na je training terugvinden in de handout’s die ik je stuur.

Lunch tussen de voorbeelden

Bij mooi weer lunchen we in mijn sfeervolle stadse achtertuin. En vrijwel altijd, kwebbelen mijn trainees met de koffie en broodjes in handen, over alle mooie historische buurpanden waarvan ze nu de achtergevels kunnen bewonderen! Over erfpacht, brandveiligheid, oude bouwtechnieken en tuinen hoor ik hen ook vaak enthousiast spreken, je eet namelijk  je broodjes midden tussen de praktijkvoorbeelden!

Leiden is zo ver voor mij2018-06-30T13:28:18+00:00

Leiden ligt tussen Den Haag en Amsterdam en 40 minuten rijden over de N11 vanaf Utrecht en heeft ook een CS. Ik heb er een prettige trainingslocatie op nauwelijks 10 minuten lopen van dat CS,.

Parkeren geen probleem

Er is mogelijkheid tot parkeren aan de gracht of in een van de 2 grote parkeergarages op 2-3 minuten lopen.

Kostenplaatje

Daardoor hoef ik mijn eigen reiskosten en reistijd niet door te berekenen. Hierdoor kan ik de kosten van deze exclusieve kleinschalige trainingen in verhouding zo laag houden. Vanuit het zuiden en oosten van Nederland is het inderdaad ver maar mijn trainees zeggen achteraf altijd dat het de reis dubbel en dwars waard was.

 

Waar kan ik parkeren?2018-06-30T13:29:06+00:00

Voor mijn deur

Je hebt 50% kans dat je bij me voor de deur kunt parkeren, dat is aan de gracht (zonder stootrandje) dus de kunst van goed inparkeren moet je wel verstaan.

Twee P-garages

Er zijn twee parkeergarages op nauwelijks een paar minuutjes lopen afstand. Het meest dichtbij is de DIRK-garage, maar let op bij die keus, want die houdt verschillende sluitingstijden aan en dan zul je met de trein naar huis moeten. Op een groot bord bij de ingang staat of deze garage om 22 of 23 uur op de avond van jouw training zal sluiten.

De grootste!

De tweede garage op 3-4 minuten lopen afstand is onze Leidse trots, de Lammermarktgarage, een van de grootste ondergrondse van Europa, nagelnieuw en naast ruim, ook nog eens ontzettend mooi. Focus je maar op de historische molen de Valk als je erop aan rijdt, die staat erop!

 

Slapen in Leiden, dat lijkt je gaaf?2018-10-01T16:47:52+00:00

Huys van Leyden

Een training volgen en er gelijk een fijn weekendje of leuke dag extra aan vastknopen, waarom niet? Leiden is een megaleuke stad met enorm veel historie, groen, musea, mooie winkels en enorm veel terrasjes Dus…heb je zin in leren én luxe, leisure , lekker eten en lol? Dan zijn er tal van leuke logeeradressen online te vinden.

Van al die mogelijkheden adviseer ik je graag Boutique hotel Het Huys van Leyden, want dat is een gewéldige ervaring en heerlijk ontspannend. Historie gemixt met glam, lekker eten, niet te weerstaan en het hotel ligt met 1 van de 2 vestigingen óók aan de Oude Singel, dus lekker dichtbij!