Ben jij door onderling met elkaar delen, via de social media, een App-groepje of via een docent, aan deze oeroude bouwkunde handout van mij gekomen? Dan gaat die jou écht niet (meer) helpen in je bouwkunde examens. Want de inhoud is niet actueel.

Vier jaar geleden.

Ik maakte deze handout ter ondersteuning van mijn lessen voor het vak bouwkunde voor de assistent (ARMT) makelaars in opleiding toen ik nog werkte bij een landelijk grote opleider. Dat deed ik eind 2015. Dat is nu vier jaar geleden.

Examenvragen, dus ook die voor bouwkunde, worden met grote regelmaat door SVMNIVO geactualiseerd, de vragen die nú in examens voorkomen zijn natuurlijk echt geen 4 jaar oud. Bouwmaterialen en technieken wijzigen immers ook regelmatig? En daar hoor je als aankomend makelaar goed van op de hoogte te zijn, dus de inhoud van de bouwkunde examens veranderd mee.

Beetje dom.

Dat delen of zomaar goedbedoeld aanpakken en gaan zitten leren van bestanden, boeken, handout’s, enz. waarvan je de herkomst niet weet, is dus niet zo verstandig. Voor je het weet zit je verouderd materiaal te leren. Of iets wat helemaal niet geschikt is voor het examen waar jij voor leert! Misschien dat er daarom zo enorm veel mensen zakken voor de flextoets bouwkunde?

Geen verouderd lesmateriaal…

E-book’s en  verder leermateriaal van mij is altijd van dit moment…ik maak het verspreid het zelf in kleine oplagen. Ooit deed ik zelf alle examens die jij nu nog moet doen, dus ik wéét hoe belangrijk goed studiemateriaal is. Daarom pas ik het mijne voortdurend aan de eisen van SVMNIVO voor mijn eigen trainees en leerlingen aan. Dus mensen die leermiddelen van MIJZELF ontvingen kunnen nu rustig doorgaan met ijverig studeren! Oefen tijdens je studie eens een demotoets van SVMNIVO of koop een aantal bouwkunde proeftoetsen met je studievrienden, ieder een kleine bijlage en leren van elkaar, dat zou een zinvollere samenwerking zijn!

Whats-App  

Bij al mijn trainingen hoort vanaf de dag van boeken tot en met de dag van het examen een WhatsApp verbinding met mij. Voor vragen, voor onzekerheden, voor het laten nazien van huiswerk en ja….óók voor de vraag of een ergens opgeduikeld document zinvol zou zijn om erbij te leren? Meestal is dat niet zo en raak je verward voor en boos ná het examen, omdat het te gedateerd was en dus niets geholpen heeft, integendeel, door te oud les- en leermateriaal heb je eerder een garantie dat je zakt!