Ga écht leren!

“Poeh hee…die valt me toch wel een beetje tegen!” is een kreet die met regelmaat geslaakt wordt door mijn trainees als ze bij mij in Leiden zitten. Wát valt er dan tegen? Dat ze aan de bak moeten, dat ze moeten oefenen tot ze de tijd ingehaald hebben en voortdurend zullen moeten teruggrijpen naar alles uit de basisopleiding! En in dat laatste zit ‘m de kneep.

Vakbekwaam, het woord zegt het toch al? 

Je gaat na de basisopleiding en praktijkleer makelaardij eindelijk op voor je finale examen en dat heet: Vakbekwaamheid. Dat houdt dus in dat je bekwaam bent in je vak, dat regelrecht uit het BCP komt wandelen en voldoet aan alle eisen die daarin gesteld worden aan de KRMT-makelaar. En dat redt je NIET als je je hele basis-opleiding-flex-toetsen afgerond hebt met het geluk dat je exact de juiste rijtjes in je hoofd gestampt had, of je precies op ‘die’ vragen gefocush’d hebt waarvan je ‘wist’ dat ze mogelijk vaak voorkomen en je dat geluk ook nog had. En zullen we het maar niet hebben over: ‘Doe maar antwoord B’ of ‘de langste antwoorden, dié zijn het meestal!’?

Ojee, denk je nu…

Als jij geslaagd bent mag je bemiddelen in het meeste emotionele, kostbaarste bezit van een consument. Daar hoort een vakman/vrouw bij en niet een ‘makelaar’ die sombert bij het opnemen van een woning...’Oh my…ik weet het niet meer, was dit nu een b-antwoordje in bouwkunde?’ Lees regel 5 eens in de ere-code NVM! 

Ik ga je wèl helpen door alles aan te reiken wat je weer moet doornemen…want ik wéét dat je zo graag wil!. En dat je óók graag beantwoord aan regel 5 in die ere-code! Maar ik neem geen halve maatregelen! Uit ‘naam’ van de onschuldige consument (ver)koper zit ik je boven op je huid!  Je zúlt moeten gaan leren, oefenen, klok ernaast om jezelf te timen bij de praktijkoefeningen en gesprekken, totdat je er hélémaal van doordrongen bent.

Je krijgt van mij een duidelijk leer- en werkboek bij de 2-daagse Tempo training.. Samen frissen we je herinnering op zodat jij in je praktijkexamen niet met een mond vol mooie tanden naar de examinator zit te glimlachen en alles op ‘jouw spanning’ afschuift. Natuurlijk ben je gespannen in dat examen, wie niet? Het gaat immers om die laatste stap richting het register? Gezonde spanning mag er zijn, dan presteer je tenminste.

Denk eens aan je liefste nichtje en ga niet op de gok…

Stel…stel dat jouw liefste nichtje een woning wil kopen, verkopen, of huren. Dan  gun jij haar toch een makelaar die wéét hoe het zit? Begin dan om er zelf zo een te worden! Dus…je multiple-gok-examen periode is ver achter je, misschien nu zelfs wel met een beetje spijt want hád je maar écht geleerd! Die finish wil je halen en niet er vlak voor onderuit toch? Ik train je naar je resultaat, ik til je op en motiveer je over die lijn…het komt wel goed maar écht níét op goed geluk!

Winkelwagen
Scroll naar top