Hoe zit het eigenlijk?

Hoe zit het eigenlijk?

Met regelmaat wordt aan mij telefonisch de volgende vraag gesteld: ‘ik wil makelaar worden, heb een opleider uitgezocht en ben sinds kort met de KRMT opleiding begonnen maar ik snap er nu al helemaal niets meer van, kun jij het me misschien duidelijk uitleggen?’. 

Teleurstellingen.

Vaak komen die telefoontjes van mensen die bij een van de vastgoed opleiders elders een paar lessen van de basistheorie gevolgd hebben en die studie lastig blijken te kunnen combineren met, vaak nog héél andere, dagelijkse werkzaamheden. Ze wilden graag vakbekwaam makelaar worden en vertellen mij dan: “Daarom hebben we de adviezen om de KRMT-opleiding in te kopen opgevolgd. Maar nu begrijpen we er niets meer van want het blijkt ineens een hele lange weg te gaan terwijl we hebben begrepen dat we redelijk snel met de hele opleiding klaar zouden kunnen zijn!” Grote teleurstellingen dus, heel jammer.

Hoe zit het dan met die opleidingen?

Natuurlijk kan ik nu schrijven: “Kijk op de site van het examencentrum SVMNIVO wat er van je verwacht wordt en welke deelexamens je moet halen om zo aan een makelaars diploma te komen”. Maar in het teleurgestelde stadium heeft men nog maar nét vernomen dat er nog externe examens bij komen en heeft men al helemaal géén idee van de verschillende registers en bijbehorende opleidingen.

 

 *uitleg en verheldering over de opleidingen en bijbehorende termen* 

ARMT, ofwel de Assistent-Makelaar Wonen is een gecertificeerde makelaar bij de aan- en verkoop en de huur en verhuur van woningen binnen de particuliere huurwoningenmark.  Deze makelaars houden zich ook bezig met de  promotie-activiteiten van het kantoor, verrichten ondersteunende werkzaamheden bij taxaties, beheren het relatiebestand en assisteren bij het opstellen van een marketing- en/of pr-plan.

Begin met ARMT als je nog onbekend bent met de makelaardij!

Het is een enorme aanrader om met de ARMT opleiding te starten als je nog nooit in de makelaardij gewerkt hebt. Het ARMT diploma is hét diploma wat wél in enkele maanden (bij flink doorzettingsvermogen) te halen is, waar je goed mee aan de slag kunt in de makelaardij en van waaruit het zo enorm veel eenvoudiger wordt om verder te gaan met de opleiding Basis makelaar met daar achteraan nog de mogelijkheid voor KRMT-wonen.

Basis makelaar, ofwel de gediplomeerd Vastgoeddeskundige is iemand die het diploma basistheorie makelaardij behaald heeft door het halen van 6 examens waaronder, 2 rechten, 2 bouwkunde, vastgoed economie en financiën en fiscaliteiten.

Bevalt het je goed als ARMT makelaar en functioneer je binnen het kantoorteam ook voldoende? Dan gebeurd het met regelmaat dat jouw werkgever je vervolgstudies vastgoeddeskundige en KRMT meefinanciert, dat scheelt je behoorlijke bedragen! En om je een tijdsidee te geven: Basis plús KRMT wonen behalen lukt sommige boekenwurmen in 12 maanden, anderen doen er 24 tot 30 maanden over. De zes certificaten die behaald moeten worden hebben een geldigheidsduur van 3 tot 5 jaar om samen het basisdiploma te vormen, dat zegt al voldoende .

KRMT makelaars. gaan ná het halen het diploma vastgoeddeskundige kiezen tussen onderstaande 3 specialisaties. Deze specialisaties zijn dus wéér aparte opleidingen die uit meerdere examens bestaan en na het behalen van 1 van die drie specialisaties mag je pas de beschermde titel KRMT gaan voeren.

  1. specialisatie wonen: het werkterrein van deze vakgroep is advisering op het gebied van vastgoed met een woonfunctie
  2. specialisatie bedrijven: het werkterrein van deze vakgroep is commercieel vastgoed, dus o.a. bedrijfspanden
  3. specialisatie landelijk: het werkterrein van deze vakgroep is de aan- en verkoop van agrarische bedrijven en landelijk vastgoed

De KRMT -wonen makelaar kan zich in dit register van het SVMNIVO laten inschrijven zodat consumenten de registratie kunnen checken.

First things first

Op de grote afbeelding bij dit blog heb ik door kleurblokjes duidelijk gemaakt hoe het werkt en wat ik voor jou op welk moment kan betekenen. Voor wie al in de makelaardij werkzaam is, heb ik 2 ARMT trainingen, klik hier en zie de 2 rechterkolommen om die inhoudelijk door te nemen.  ARMT makelaars staan volkomen los van de rest (vandaar het roze randje) maar kunnen natuurlijk wél doorgaan met de Basistheorie Vastgoeddeskundige (midden afbeelding) wat dan ook écht makkelijker is dan wanneer je daar vanuit  het niets aan begint.

Francine = vakbekwaamheid

Rechts, in het lila KRMT vlak zie je weer mijn logo. Helemaal aan het eind, als je de basisopleiding én het eerste deel van je KRMT opleiding hebt afgerond, kun je naar mij in Leiden komen om in zeer korte tijd, een point-to-point training vakbekwaamheid te volgen. Klik hier en kies uit de 2 kolommen links. Hoe die korte training mét digitale ondersteuning mensen tot nu toe beviel? Dat lees je hier.

Nog meer?

Valt er na KRMT nog meer te leren? Jazeker! Het mooie vak makelaar is vrijwel onuitputtelijk als je van kennis vergaren en opklimmen in je vak houdt. Maar geloof me, tegen de tijd dat je op mijn training in Leiden arriveert, weet je daar alles al van en anders leg ik het je ter plekke uit!

 

2019-05-19T20:37:58+00:00