Sinds de eerste besmetting met het Coronavirus in Nederland vastgesteld was, heb ik mij direct verdiept in voorzorgsmaatregelen in verband met het geven van mijn trainingen vakbekwaamheid KRMT. Ik voel daar n.l. een enorme zorgplicht naar mijn trainees.

Zeep enz…

Vanaf het moment van uitbraak hebben de trainees die al in Leiden waren mij die voorzorg in dank afgenomen. Zo heb ik het ‘fonteintje’ in het toilet als nietig verklaard en dirigeer iedereen naar pantry waar gesopt kan worden naar hartelust. Nu het virus zich verder verspreid ga ik ook verder met maatregelen nemen. 

Deze week heb ik het Corona informatie team van de  GGD Holland midden gemaild, het antwoord van Dhr. Stef vd Meulen kun je onderaan dit blog vinden. Iedereen die al een training heeft afgesproken krijgt van mij vooraf bericht met de vraag de verantwoording zoals gewenst door het RIVM mede te willen dragen

 

Mijn maatregelen:

  • bij elke door NL genomen verplichte wijziging in wat nog wel en niet meer mag zal ik mijn trainees informeren en een oplossing zoeken.
  • in mijn trainingsruimte worden alle mogelijk te nemen voorzorgsmaatregelen ook door ons uitgevoerd.
  • alles wat mijn trainees nuttigen wordt verpakt aangereikt,
  • de heerlijke snoeppot op tafel stort ik bijvoorbeeld niet meer vol met los lekkers maar met verpakte paaseitjes.
  • onze ‘lopend buffet’ lunch veranderd in een ‘pak zelf en pak eerst ook nog even uit lunch’.
  • verder las ik ‘handwas’ pauzes in…net zoals op de scholen van mijn kleinkinderen…
  • en……ik ga minder mensen toelaten in mijn trainingen, we gaan van 5  terug naar 4 personen maximaal zolang het Corona virus een bedreiging is.

Ga ik dan meer trainingen inlassen? 

Ik waardeer jouw gezondheid en ook die van mijzelf vandaar mijn keus om het aantal trainees per training omlaag te brengen, minder mensen – van 5 naar 4 betekent ook minder risico. Er zijn nu minimaal twee mogelijkheden om te komen trainen per maand en extra trainingsdata inlassen is niet mogelijk in verband met mijn verdere agenda planning.

Mochten er, laten we dat niet hopen, Italiaanse toestanden uitbreken in Nederland, dan overweeg ik de trainingen wellicht de nodige tijd te verschuiven. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen, volg zelf ook dit Nu.nl lifeblog en hou je aan de preventie regels van het RIVM