Als iets snel veranderd is het wel social media. En als makelaar móét je wel mee want mensen met interesse in woningen surfen het hele internet af niet alleen Funda!

In de praktijkexamens ARMT én KRMT moet je over de social media mogelijk ook een praatje maken. Over hoe JIJ dat gaat aanpakken, met uitgewerkte voorbeelden van wat je bedoeld erbij alsjeblieft! In de ARMT marketing-examinering mag je zelfs de keuze voor social media maken. Tijdens mijn trainingen geef ik exact aan op welke punten je moet letten.

Veel leerlingen weten niet hoe je een LinkedIn pagina in elkaar zet. Kijk dan gewoon even naar die van iemand binnen jouw vakgebied als voorbeeldje. Surf gerust naar de mijne, kijk daar eens rond en en sluit als je dat wil ook maar aan. Ik accepteer absoluut iedereen die ik persoonlijk ken, plus mijn leerlingen en vrienden van andere social media. Zelf zend ik ook wel eens connectie verzoeken naar mensen die een vak, of vaardigheid hebben die ik bewonder of ooit nog een denk nodig te hebben.

Op welke social media je wil gaan werken zoek je zelf uit, er zijn ook veel cursussen door het land, maar een persoonlijke Linkedin pagina, dat is wel een must! Dat is namelijk  je zakelijke visitekaartje op internet. Je zet daar alles op mbt de opleidingen die je volgde en wel/niet afrondde, je huidige werk en wat je in het verleden deed, LinkedIn is eigenlijk net een CV. Dus ook erg handig als je nog een baan in de makelaardij zoekt!

Via LinkedIn ontstaat een zakelijk netwerk om je heen en dat is aan te bevelen als je op de hoogte wil blijven in je vak, een baan, een nieuwe opdrachtgever of zelf een professional zoekt. Naast een persoonlijke pagina, kun je ook een pagina aanmaken voor je bedrijf.