Nog eventjes, dan luidden we het nieuwe jaar in…voor mij en mijn gezin een beetje anders dan voor anderen, want mijn zoon laat nu al bijna 20 jaar, zijn gezinnetje en familie alleen om bij de brandweer de 24 uurs dienst te draaien en met de berichtgeving van nu zit je als moeder toch met wat meer spanning dan gebruikelijk…

2018 was een bizar, bijzonder jaar voor mij..

Het startte met een stevige beslissing…vanwege het feit dat ik mijn gezin niet of nauwelijks meer zag omdat ik soms uren per dag in files aansloot ging ik schrappen, geen 6 dagen en 3 avonden meer voor klassen staan door het land… Met pijn in mijn hart schrapte ik de roosters ARMT en KRMT vakbekwaamheid bij IPD-opleidingen uit mijn agenda omdat dat me héél veel nutteloze reistijden zou gaan schelen. Ik koos ervoor alléén nog maar de vastgoedopleidingen in het MBO4 van Het Kronenburgh Business College in Den Haag te geven. Nog geen 10 minuten met de intercity, dat was nog eens wat anders!

Maar…ik had niet op jullie gerekend!

Veel makelaars nog bezig met opleidingen hier en daar lieten mij echter niet los! Mijn mail stroomde vol met verzoeken om tóch nog een uurtje extra, een ebook hier en daar of een snelle blik op een visie…’alsjeblieft Francine?’

Okay, een beetje dan, maar wel zakelijk, geen losse afspraken hier en daar want ik hou van professioneel en stáán voor je klant! In het eerste weekend van de maand mei streepte ik het onderwerp ‘zelf website maken’ van mijn bucketlist door www.francineverbiest.nl op internet te zetten. Met daarop een keuzeprogramma in specifieke vakbekwaamheids examen trainingen voor KRMT-makelaars.

Het is nu december van hetzelfde jaar wat met dat anti-file besluit begon en ik heb wéér keuzes moeten maken. Maar nu heb ik juist gekózen voor jullie! Toen ik half in de herfst al meer dan 100 examenkandidaten had mogen begeleiden in mijn eigen trainingscentrum in Leiden dacht ik: ‘Zorg voor jezelf en zet in op je leerlingen in je eigen zaak’…en ik schrapte ook de vaste MBO4 roosters.

In 2019 komen er uitbreidingen bij Francine, er komen meer trainingen voor makelaars bij.

Er is vraag vanuit de makelaarsbranche naar korte, point-to-point opleidingen met een 24-uurs begeleiding online. Dat begrijp ik met mijn 45 jaar MKB ervaring heel erg goed, jullie willen geen geneuzel en getreuzel maar naast een studie ook graag nog flink aan het werk kunnen blijven! Het is duidelijk merkbaar dat er mensen zijn die snel willen schakelen maar tóch net even hier en daar een drempeltje tegenkomen! En die drempeltjes liggen vooral in: Hoe gaat het vakbekwaamheidsexamen voor me verlopen? Wat kan ik verwachten? En hoe voer ik de examengesprekken?

Leiding vanuit Leiden! 

Wil je leiding, aangestuurd en gecontroleerd worden? Dat kan…daar reik ik je in 2019 nog meer de hand dan dat ik al deed in 2018. Jouw brochure, visie, verkoopplan, rapportages en het controleren van je uiteindelijke eindproducten maakten, en dat blijft zo, altijd al deel uit van mijn training. Maar vanaf nu  kun je ook 7×24 uur vragen stellen in de App die ik met je heb aangemaakt zodra je bij me inschrijft en je krijgt altijd binnen 24-36 uur persoonlijk antwoord!

Voor nu wens ik jou een heel fijn 2019 in goede gezondheid met iedereen om je heen die jou dierbaar is…