Sommige leerlingen ARMT en examentrainees KRMT zitten met grote vraagtekens in hun ogen als de afkortingen EPA, EPC en de term energielabel in de les of training voorkomt. Het verschil wordt niet altijd even goed gesnapt. En daar kun je knap nerveus van worden als je pal voor je mondeling examen zit!

Koopovereenkomst

Het energielabel is als apart artikel uit de koopovereenkomst 2018 gehaald maar nog zeker wél verplicht! Bij ontbreken ervan kun je, als je niet in een uitzondering valt, zelfs een flinke boete krijgen! In mijn lessen zit de informatie en tijdens mijn trainingen herhaal ik het. Als zelfstudie leerstof kun je de ‘veel-gestelde-vragen-pagina’ van de Milieu Centraal site gebruiken, 10 tegen 1 dat er een ‘examenvraag’ tussen zit!

De ARMT’r is je rechterhandje! 

Mensen die direct aan de basisopleiding begonnen en dus het traject ARMT oversloegen, volgden vaak die opleiding zónder een enkele vorm van praktijkonderricht! Dat is erg jammer, want uiteindelijk zit je met een diploma en slechts een geringe ervaring met invullen van koopovereenkomsten, taxatie-rapporten, maken van klantendossiers, promoties en omgevingsscans! Maar…de ARMT’r biedt uitkomst, want die kan dat allemaal wel! Zij hebben examen gedaan in die opdrachten.