Vandaag werd ik verrast door een van mijn trainees die ik nog kende uit de tijd dat zij in een van mijn ARMT groepen zat. Ze toverde een vijftal fraai gebonden boekjes uit haar tas en zei: “Ik was thuis aan het opruimen en doe hier niets meer mee, misschien heb jij er iets aan als lesvoorbeelden?” En ze overhandigde me haar vijf ARMT-praktijkexamenopdrachten.

Blij met deze mooie voorbeelden! 

Ondanks dat deze opdrachten nu natuurlijk inhoudelijk weer gewijzigd zijn door het SVMNIVO veranderd er verder niets aan het ARMT examen, óók niet na oktober 2o18 en óók niet na 15 april 2019! Veranderingen zijn alleen van toepassing op de KRMT specialisatie examens!

Voor mij zijn haar 5 boekjes mooi voorbeeldmateriaal voor mijn trainees om hen te laten zien welke kennis en vaardigheden de ARMT makelaars hebben. Per slot van rekening zijn de KRM-T makelaars de leidinggevenden van de ARMT’rs!

Blij met de herkenning! 

Zij was ook blij, ze zat vandaag de hele lesdag met een brede glimlach! Want naast het feit dat haar werk nu niet met een cijfer maar mijn dankbaarheid gewaardeerd werd herkende ze ook enorm veel in de leerstof voor het KRMT vakbekwaamheidsexamen wat haar héél bekend voorkwam uit de eerder gevolgde praktijklessen van haar ARMT opleiding!

Bijvoorbeeld…

Een brochure maken, dat had ze voor ARMT ook al gedaan. Jammer dat het dan voor KRMT weer moet en ook nog van een ander huis dan ze voor dat eerste examen in beeld had gebracht, maar hoe het moet, dat wist ze nog! Verkoopplan maken…Hey…dat had best veel overeenkomsten met het maken van een ARMT-omgevingsscan! Het intake gesprek in een rapportage zetten, wanneer had ze dat nog meer meegemaakt? Oja…het ARMT klantdossier natuurlijk! En koopcontract opstellen…ach, What else is new? Dat is nu dagelijks werk voor haar!

ARMT versus KRMT, waar leg je de klemtóón? 

ARMT’rs die eerst dat diploma halen doen dat meestal om in een NVM makelaardij aan de slag te kunnen, dan is het hebben van dat diploma verplicht. Zij die kort na het halen van dat examen doorstomen zitten ineens midden in een féést van herkenning! Niet alleen gedurende de hele basisopleiding makelaar, maar zeker óók tijdens de voorbereidingen voor het vakbekwaamheidsexamen van de specalisatie wonen KRMT!

Geen eitje…

Daarmee wil ik niet beweren dat dit laatste examen wat jouw vakbekwaamheid gaat toetsen een eitje is als je al ARMT bent, zéker niet! Maar voeg nu eens die (veelal) kantoorervaring erbij! Dan gaat het deze kandidaten in de regel stukken beter, en vooral relaxter tijdens de voorbereidingen, af dan wie zichzelf in 1 x in de basisopleiding stortte.

Doe eerst ARMT!

Ik wind er nooit doekjes om, wordt gewoon eerst ARMT. Die opleiding is korter, voordeliger, net zo interessant en genereert in de regel nog eerder een baan in de praktijk ook. Dan doe je eerst een tijd ervaring op en gelijktijdig leer je, als je dan nog nodig vind want ARMT’r blijven is ook een gaaf beroep, voor KRMT’r.