Francine’s virtuele klas

Francine’s virtuele klas

Nederland is in de ban van het Coronavirus, we worden elke dag overspoeld met nieuws, er worden drastische maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan en iedereen vraagt zich af: “Hoe lang gaat de intelligente lock down waar Nederland voor gekozen heeft nog duren?” Als je het NPO1 nieuws en de berichten over het Coronavirus op de website van het RIVM volgt, kom je daar vanzelf achter maar op dit moment is het nog onzeker wanneer het normale leven weer start.

Examens worden weer afgenomen. 

SVMNIVO heeft besloten na 7 april weer aangepast examens te gaan afnemen. Ook de vakbekwaamheidsexamens! Je kunt HIER lezen hoe ze dat doen en welke maatregelen ze voor jouw en de eigen gezondheid hebben genomen. Dat betekent dat Francine’s vakbekwaamheids trainingen KRMT ook weer van start gaan! Francine heeft echter gekozen voor een virtuele leeromgeving zolang het Corona virus nog rondwaart en de intelligente lockdown nog steeds voor elke Nederlander geldt. Hoofdregels van het RIVM zijn:  A: Blijf zoveel mogelijk thuis. B: Ontvang maximaal 3 bezoekers C: Hou 1,5 meter afstand tot elkaar. D: Ga alleen naar buiten als dat nodig is. E: Zorg voor goede hygiënemaatregelen

Francine opent daarom de deuren van haar veilige virtuele klas.
De Examen- en Tempo trainingen worden gegeven zoals je van haar gewend bent:
– klassikaal en persoonlijk les
– kleine groepen van 3-4 deelnemers
– duidelijke uitleg en instructie
– ruimte voor interactie en vragen stellen
– inclusief vooraf toegezonden papieren leer- en werkboek van rond de 250 bladzijden.
– in een eenvoudige en veilige online leeromgeving

Het virtuele klaslokaal
De trainingen in het virtuele klaslokaal zijn dus gebaseerd op de trainingen in de fysieke trainingsruimte in Leiden.
Zowel in de trainingsruimte als online zit Francine naast een groot videoscherm, ter ondersteuning van de lesstof. Francine werkt zelf met een groot computerscherm waarop iedereen duidelijk zichtbaar is en de interactie met elkaar heel goed mogelijk is. Vooraf ontvang je een handleiding gezonden met instructies, trainingsinhoud en pauze tijden. Tijdens de training speelt je per post ontvangen leer- en werkboek een hoofdrol. Francine is stap voor stap te volgen, je hebt de afbeeldingen en er is ruimte én tijd voldoende om erbij te schrijven wat Francine zegt. Het scheelt dus feitelijk niets!

Inschrijvingen vanaf nu komen dus in de vertrouwde klas, in een virtuele jas 

Het virtuele klaslokaal draait volledig en veilig op de eigen server van Francine. Je ontvangt een persoonlijke link die toegang geeft tot de training. Je gebruikt je eigen pc/laptop met een werkende camera en microfoon. Ruim vooraf heb je een testgesprek met Francine, zodat je op de dag van de training weet hoe alles precies werkt.

EXTRA:

Omdat mogelijk nog een aantal weken in en om het huis doorgebracht moeten worden en online trainen niet je meest ideale scenario is, gaat Francine je flink bezighouden. De online trainees kunnen rekenen op véél extra’s! Natuurlijk kijkt Francine je brochure, visie en presentaties na maar zij gaat voor de online trainees méér verkoopplannen, rapportages en mails nakijken dan bij de fysieke trainingen. Francine gaat hen ook met regelmaat bezighouden met aan het examen gerelateerde onderwerpen en “Francine-vraagt-jij-antwoord” per Whats-App. Francine moet ook thuisblijven dus een- op- een videobellen met al jouw vragen kan ook! Zo wordt het een productieve, allerminst saaie en leerzame tijd!

Samen!!!

De genomen Corona maatregelen hebben tot nu toe een gunstig effect gehad op het voorkomen van de verspreiding van het virus. Meldde Jaap van Dissel, directeur van het RIVM, begin april tijdens een briefing van de Tweede Kamer. Nederlanders kregen een compliment van hem! Citaat JvD RIVM: Dit betekent niet dat de maatregelen kunnen worden versoepeld, want de verspreiding gaat nog wel door. We moeten het volhouden tot het echt onder controle is”.  Francine wil daar heel graag aan meewerken, vandaar haar keus om voorlopig niet met volle groepen maar alleen online te gaan trainen! 

 

 

 

2020-04-06T17:00:33+00:00