Reviews

Reviews2018-12-12T09:49:42+00:00

Wat anderen zeggen

En toen had ik, al vrij snel na het examen, in mijn mail het blije bericht gekregen dat ik voor vakbekwaamheid KRMT was geslaagd!

Francine, zonder jouw examentraining, je bijbehorende handouts, je uitleg met vele goede en ook leerzame foute(!) praktijkvoorbeelden, onze telefoongesprekken én al je spontane WhatsAppjes met actuele tips en emails met feedback op mijn huiswerk was mij dit niet gelukt.

Er is inderdaad heel veel van mijn vrije tijd in het oefenen gaan zitten maar het was het allemaal meer dan waard.

Heel erg bedankt voor al jouw inzet en nog veel plezier met je trainingslessen voor KRMT’rs in opleiding in de toekomst!

Jos Geelhoed KRMT, 4homes

Francine… Ik had haar al een tijdje geleden, via collega studenten, op Facebook gevonden. Ze enthousiasmeerde mij door hand-outs aan te prijzen die je van haar kon krijgen als je binnen 24 uur een mailtje stuurde. Toen was ik direct verkocht door de duidelijke toon van haar hand-outs. Ze gaven precies de kern van de theorie weer van wat je nou echt moet weten.

Dus, toen mijn examen echt dichterbij kwam, heb ik een examentraining bij Francine geboekt. Ik zal dat nooit meer vergeten, mede omdat ik op de terugweg in een hele grote file terecht kwam! De ideale manier om mijn hoofd even leeg te maken, want dat hoofd zat VOL!!!

Tijdens de training laat Francine er geen gras over groeien. Ze neemt je stap voor stap mee in elk onderdeel van het examen, wat kun je verwachten en vooral ook wat niet! Aan het eind weet je precies dat je nog flink aan de studie moet, maar je bent wel extra gemotiveerd!

Francine stuurt je dezelfde dag nog alle hand-outs toe die nodig zijn voor een goede voorbereiding. Wat helemaal fijn is, is dat er een “hulp-in-noodgevallen-app groep” wordt aangemaakt met alle studenten van de training, en natuurlijk met Francine. Zo steunden we elkaar en was het mogelijk die vragen aan elkaar en Francine stellen waar we zelf het antwoord niet op wisten.

Dus ja, Francine is er ook na de training voor je, ze staat je met raad en daad bij, kijkt huiswerk snel na, vult de app met nuttige informatie en heeft altijd een opbeurend en motiverend woord voor je.

Mijn examen was pittig en leuk! Door mijn training bij Francine wist ik precies wat ik kon verwachten en ben ik in 1 keer geslaagd!!

Sta jij vlak voor je examen? Wil jij goed voorbereid zijn? Ik raad je aan om een training bij Francine te boeken! Natuurlijk moet je er zelf óók hard voor werken, maar met de steun van Francine kom je er wel….

Boeken die training!

Lonneke Cramer KRMT

Francine, wát een TOP-vrouw!!

Tijdens mijn studie voor KRMT-er had ik in de wandelgangen al veel positieve verhalen over haar als docente gehoord. Uiteindelijk –in de allerlaatste fase van mijn opleiding- heb ik met een aantal studiegenoten een dag ingepland om bij haar een spoedcursus te volgen om duidelijk te krijgen wat er van ons wordt verwacht en om de belangrijkste zaken door te nemen.

Een betere beslissing hadden we niet kunnen nemen…wát een vrouw!! Een warm welkom -ook haar attente echtgenoot Hans verdient een dikke pluim- viel ons ten deel, maar daarna snel aan de slag want Francine wil geen tijd verloren laten gaan. Francine is erg duidelijk, efficiënt en to-the-point. Hierdoor weet je exact wat je aan haar hebt en belangrijker nog: het is helemaal duidelijk wat en hoe er gestudeerd moet worden voor het examen. Haar powerpoint-presentaties zijn tot in detail uitgewerkt en ontzettend uitgebreid. Het was heel erg fijn om dit als naslagwerk te hebben.

Daarnaast is Francine een ontzettend warme, hartelijke vrouw. Ze blijft bij iedere student persoonlijk betrokken. Ontzettend knap hoe ze iedereen blijft volgen! Ondanks dat ik maar één dag bij haar ben geweest, weet ze nog álles van je. Ook blijft ze contact houden, stuurt motiverende mails en met vragen kun je altijd bij haar terecht. Zelfs een mailtje op zondag gestuurd, wordt dezelfde dag nog beantwoord.

Het examen heb ik in één keer gehaald met een super resultaat. Francine heeft daar zéker aan bijgedragen. Ik ben haar daar erg dankbaar voor, want wat ze voor mij –en mijn medestudenten- heeft gedaan gaat véél verder dan wat je van een docent mag verwachten.

Kortom, alle (toekomstige) studenten ARMT én KRMT zou ik aanraden om de opleiding via Francine te volgen. Zij is de állerbeste op haar gebied. Zelf is ze een aantal jaar geleden óók student geweest en oefent nu zeer succesvol haar vak als makelaar uit. Doordat zij beide zijden kent, kan ze zowel inspelen op examengerichte eisen, als ook praktijkgerichte zaken aan de orde stellen. Wat een ontzettende meerwaarde!

Francine; dankjewel voor het delen van jouw vakkennis, je betrokkenheid, motiverende mailtjes en vooral voor jouw warme persoonlijkheid. We blijven contact houden!!!

Patricia Staals KRMT, Staals & Van de Laar

In augustus 2017 ben ik gestart bij IPD met de opleiding Kandidaat Register Makelaar Taxateur. De opleiding vond ik direct al erg boeiend en interessant maar ook pittig, zeker als je uit een totaal andere branche komt en tegelijkertijd aan een nieuwe baan begint.

De kwaliteit van docenten bij IPD liet helaas te wensen over, teleurstellend dat ik slechts 2 goede docenten in dit studiejaar heb gehad. Bij de modules Aanvullend wonen en Vakbekwaamheid na de basisopleiding  was ik zo ontevreden dat ik slechts 4 van de in totaal 10 lesdagen heb bijgewoond.

In juli ben ik 1 dag naar Francine in Leiden gegaan en daar heb ik alles geleerd wat nodig was voor het praktijkexamen. Ze heeft haar eigen stijl van lesgeven en geeft je heel veel aanvullende informatie, verdieping in de leerstof en haar enthousiasme werkt aanstekelijk.

Ze geeft je tips en tricks en zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor was ik goed voorbereid voor het praktijkexamen in oktober 2018.

Superblij en trots dat ik geslaagd ben en daar heeft Francine een flinke steen aan bijgedragen.

Manon Vink KRMT, Staete makelaars

Het wordt vaak gezegd: ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst!’ Zo heb ik zeker die laatste fase van de KRMT opleiding ervaren.

Om het vakbekwaamheidsexamen met vertrouwen tegemoet te zien, heb ik ter voorbereiding op dit laatste onderdeel 2 zaterdagen de Tempo stoomcursus gevolgd bij Francine in haar prachtige kantoor/woning in Leiden.

Door middel van veel voorbeelden, handige tips (bananen, bananen en nog eens bananen 🙂 ), maar ook met een kritische blik helpt ze je op een zeer doeltreffende en kundige wijze door de examenstof heen.

Francine staat ook ná die training echt voor je klaar. Presentatie bespreken? Geen probleem. Visiestuk beoordelen? Kom maar door!

Francine is een powervrouw met tomeloze energie! Ze heeft passie voor haar vak, straalt dat uit en rust niet voordat je de inhoud van de lesstof begrijpt. Zelf heeft zij ook de KRMT opleiding gevolgd én ze heeft praktijkervaring in de makelaardij en weet daarom waar ze over spreekt.

Ik ben in 1x geslaagd voor het examen vakbekwaamheid KRMT, zéker mede dankzij de support van Francine.

Nikki Koppies KRMT, Woongoed Makelaars

“Ik zag er in eerste instantie tegenop om naast mijn drukke werkweek, óók nog op zaterdagen naar school te gaan. Dankzij de leuke en vooral vakkundige docente Francine zijn die dagen mij 100% meegevallen en begon ik ze zelfs leuk te vinden!

Francine is een ontzettend gedreven vrouw met maar 1 doel en dat is om al haar leerlingen te laten slagen. Ze legt alles onwijs goed uit en bereid je op en top voor om het vakbekwaamheidsexamen in 1 x te kunnen halen met onder andere veel duidelijke hand-outs, oefenvragen en vooral veel praktijkvoorbeelden.

Daarnaast stopt zij veel tijd in haar leerlingen en zit ze tot ‘s avonds laat nog te app’n en te mailen om vragen te beantwoorden of feedback te geven op ingezonden stukken.

Ik ben geslaagd voor de vakbekwaamheidstest met 184 van de 185 te behalen punten! Door Francine’s voorbereiding was het examen goed te doen maar inderdaad, ze had gelijk, vooral voor het eerste onderdeel heb je heel weinig tijd!

Kortom: Een betere lerares is er niet!”

Mocht je nog twijfelen over het antwoord op de vraag: “Moet ik Francine vragen om mij te helpen bij mijn Vakbekwaamheidsexamen?” Hou daar dan maar direct mee op! 

Geen seconde heb ik spijt gehad van deze beslissing en ik raad iedereen aan hetzelfde te doen. Ik heb de Basistheorie Makelaardij Vastgoed gevolgd via IPD-opleidingen en in die periode ben ik in contact gekomen met Francine, een superenthousiaste vrouw met passie voor haar vak. Nadat ik Makelaardijleer had afgerond via IPD, heb ik Francine benaderd met de vraag of ik bij haar de KRMT tempo-training kon volgen – een schot in de roos! 

Omdat ik al ruim een jaar ervaring had als makelaar, maar toch het vakbekwaamheidsexamen niet wilde onderschatten, leek mij dit een perfecte combinatie. Voordat ik aan de training begon, had ik het onderwerp voor mijn visiestuk reeds bedacht en de foto’s voor de brochure al geschoten.

Tijdens de twee zaterdagen die ik in Leiden heb doorgebracht, heeft ze mij (samen met twee medekandidaten) in sneltreinvaart door alle examenonderdelen geloodst. Wat het volgen van deze training vooral zo prettig maakt is dat je precies te weten komt wat je tijdens het examen kunt verwachten. Daarnaast krijg je ruimschoots alle informatie die je nodig hebt om het te halen. Bij thuiskomst zitten de hand-outs al in je mailbox en staat Francine klaar via e-mail en WhatsApp om alle vragen te beantwoorden.

Gedurende het hele proces voorafgaand aan het examen heeft Francine meegedacht over de vorm van het visiestuk en heeft ze het eindresultaat, net als de brochure, beoordeeld en van commentaar voorzien.

In de laatste dagen voor het examen heb ik nog wat adviezen gevraagd, om het vervolgens – met nog een digitale succeswens van haar op zak – tot een goed einde te brengen. 

Francine, ik wil je graag nogmaals hartelijk danken voor de hulp en ik hoop dat je nog vele nieuwe makelaars mag klaarstomen voor “ons” vak!

Nard van Loon KRMT, B&F Makelaar

De opleiding voor het makelaarsdiploma heb ik gevolgd bij IPD en daar een aantal docenten gehad gedurende de hele basisopleiding. Ze waren helaas niet allemaal even geschikt voor het lesgeven. Met enig doorzettingsvermogen en enthousiasme voor het vak heb ik het eerste gedeelte, het basisdiploma makelaar taxateur, behaald.

Voor het tweede gedeelte, specialisatie wonen, bestaande uit makelaardijleer en vakbekwaamheid, moest ik naar Utrecht om me voor te bereiden op de examenopdrachten en de mondelinge verdediging ervan. Daar heb ik Francine leren kennen. Wat een verademing.

Zij is een docente die je enthousiasmeert en volledig ‘meeneemt’ door het examen. Haar passie laat je zomaar niet los. Je blijft luisteren en steekt er heel veel van op, mede door de manier waarop ze vertelt en presenteert. Zij stak écht met kop en schouders boven de andere docenten uit.

Ik heb voor mijn examen talloze oefenvoorbeelden van haar gehad en gebruikt en ben daardoor in één keer geslaagd. Lof voor deze docente!

Marjan Fens KRMT, Makelaardij Zuidlaren

Toen ik voor de eerste keer het lokaal van de ARMT-opleiding instapte en Francine ontmoette, dacht ik; ‘Wat een kleurrijk persoon!’

En niets was minder waar. Bij het zien van haar eerste spreadsheet’s kwam dat al naar voren. Heerlijk, de leerstof te kunnen opnemen samen met goede vergelijkingen, grappige poppetjes en fantastische ezelsbruggetjes. Met veel plezier heb ik haar enorm visuele lessen bijgewoond. Na iedere les vertrok onze groep met een ‘Yes-gevoel’, voldaan én een bak aan informatie weer naar huis.

Meestal stonden haar hand-outs eerder in de mail dan dat ik thuis was! En ja… die zijn helemaal stuk gelezen! Juist doordat die ezelsbruggetjes en poppetjes weer helder voor mijn geest kwamen bij het maken van mijn examens, haalde ik snel goede resultaten. Maar zelfs nu nog, tijdens mijn werk in de makelaardij schieten haar reminders mij nog met regelmaat te binnen,

Ook nadat de lessen afgelopen waren stond Francine voor ons klaar, ze is erg begaan met haar leerlingen. Het is een enorme aanrader om de lessen bij Francine te volgen!

Francine, nogmaals hartelijk dank voor een inspirerende tijd!

Nico van der Heiden ARMT, Kok & Heijkamp Makelaars

Francine, dank voor jouw leerzame dinsdagavond lessen, syllabi met extra informatie en alle examen oefensheets. Ik heb die avonden met zoveel plezier gevolgd!

Jouw oeverloze kennis en inspirerende enthousiasme (zelfs bij het doornemen van het wetboek!) heeft mij enorm geholpen om het ARMT diploma snel te behalen.

We komen elkaar vast nog wel eens tegen. Super bedankt, Ellen

Ellen Both ARMT, Gravestate Makelaardij

Eind juni heb ik een vakbekwaamheidstraining gevolgd bij Francine in Leiden.

Alle vakken van de basistheorie had ik inmiddels voldoende afgesloten, alleen dat laatste onderdeel vakbekwaamheid nu nog.  Ik had géén idee hoe dit examen er inhoudelijk uitzag. Gelukkig vernam ik dat Francine daar speciale trainingen voor heeft opgezet en zodra je je training bij haar hebt geboekt krijg je direct al documenten toegestuurd waar je zoveel aan hebt, zodat je al goed voorbereid naar haar training in Leiden kunt gaan.

In 3 uur tijd heeft ze me samen met 2 andere trainees helemaal klaargestoomd voor het examen. Ze maakte een app-groepje aan van ons 3’n met zichzelf er ook in en toen ze las dat ik de dag voor mijn examen een verkeersongeval kreeg heeft ze direct contact met me opgenomen over het eventueel verzetten van mijn examen. Maar volgens mijn arts zou ik het wel aankunnen. Helaas klapte ik toch dicht tijdens dat examen, ik voelde me vervelend en kon mezelf niet meer herpakken, ondanks de vriendelijke stem van Francine telkens in mijn achterhoofd.

Mijn uitslag gaf overal het cijfer 10, behalve op dat ene onderdeel waarin ik mezelf kwijt was geraakt. Balen. Direct mailde ik Francine dat ik op dat stukje gezakt was en onmiddellijk kwam ze in actie en vroeg ze of ik zo snel mogelijk bij haar in Leiden kon komen om dat laatste onderdeel nog een keer flink te herhalen. Want slagen, dát zou ik!!

Zaterdags was ik (gratis!) bij Francine en maandag moest ik weer op. Dit kon nu niet meer misgaan en inderdaad, ook geslaagd met een 10 voor het laatste onderdeel! Francine is echt een superwoman, zij wil koste wat het kost zien dat je slaagt. Tot die tijd laat ze je gelukkig niet zomaar gaan!

Bedankt Francine, je bent echt een topper! Dankzij jou wordt examen doen een feestje .

Remy Eidhof KRMT , Weusthuis makelaardij

Francine gaf al een aantal jaren makelaars les en kwam steeds met een glimlach op haar gezicht thuis. Ik werd nieuwsgierig wat in haar werk daar de oorzaak van was. ‘Dan ga je toch een keer mee? Dan snap je het waarschijnlijk wel’ was haar praktische voorstel.

Dat deed ik en signaleerde achter in haar klas dat mijn vrouw een heel goede vastgoed docente bleek te zijn. Ook merkte ik dat ik ‘mijn-vrouw’ kon loskoppelen van de docente waar ik geïnteresseerd naar zat te luisteren en waarvan ik de presentaties aandachtig bekeek, zoals overigens al haar leerlingen dat deden!

Ze was niet eens verbaasd toen bleek dat ik me opgegeven had voor de studie makelaar ARMT en de volgende keren ook in haar klas verscheen. Professioneel als zij is merkten de andere leerlingen niet dat ik haar partner ben, totdat men doorkreeg dat we steeds samen arriveerden en weggingen! Drie maanden later haalde ik mijn ARMT diploma, zonder enige hulp extra van Francine, want ik wilde het helemaal zélf doen.

Ze koos voor ons gezin ipv uren per dag in files kwijtraken en ging dichterbij huis, bij Kronenburgh in Den Haag makelaars opleiden. Maar ik zag haar lijden onder het feit dat ze die uitleg aan mensen die naar haar hulp uitreikten moest geven. We hebben samen nagedacht en daaruit zijn haar specifieke KRMT-examentrainingen ontstaan.

Voor mij is het nu genieten van hoe zij opbloeit van wat zij aan hulp kan bieden, verder ontwikkelt, en allemaal onderneemt. Op mijn steun om haar trainees op ons kantoor in haar speciaal daarvoor ingerichte trainingsruimte te ontvangen, supporten, verkoopgesprekken te oefenen en te cateren kan zij rekenen, want ze is een profi, levert kwaliteit af en leeft daarnaast enorm met haar leerlingen tot aan hun examendag mee.

Hans Verbiest ARMT, Keypoint Francine

Als er één persoon is die haar woorden waar maakt dan is dit Francine!

Bij de eerste les waren haar woorden als volgt: ‘Goed luisteren en mijn handout’s na alle lessen bestuderen, want dan alleen kan ik jullie naar dit examen begeleiden!’ En zo is het precies gegaan. In haar lessen wees ze op uitstekende wijze alle belangrijke onderwerpen van dit praktijkexamen aan.

Ook voor het maken van het visiestuk en de presentatie ervan nam ze alle tijd en had tal van voorbeelden: Hoe het wel, maar ook, Hoe het zeker niet moest! Ditzelfde deed ze voor het maken van de verkoopbrochure en de voorbereiding op de rollenspellen die dit examen behelst.

Het is mede dankzij haar dat ik me goed voorbereid voelde en met 166 van de in totaal 180 te behalen punten ben geslaagd. Dank je wel Francine !

Yolande Spoon KRMT , Tamsma Makelaars

Krap 2 jaar geleden gestart aan mijn opleiding tot KRMT, gesponsord door mijn werkgever, Brantjes makelaars. Ik had gekozen voor een opleider waarbij ik in mijn woonplaats lessen kon volgen en toog elke maandagavond naar mijn lessen.

Helaas was de kwaliteit van het lesmateriaal niet je van het en de docenten waren ook niet echt inspirerend. Daarom koos ik grotendeels voor zelfstudie, en haalde, naast mijn fulltime baan in de binnendienst en een gezin met twee pubers, op die manier voldoendes voor mijn examens.

Ondertussen kwam de naam Francine binnen de makelaarswereld steeds vaker voorbij. Ik ben haar gaan volgen op Facebook en sloeg sommige van haar tips en afbeeldingen op als ondersteuning voor mijn lessen.

Na de studie makelaardijleer en het examen dat daarbij hoorde, hoort nog het sluitstuk: Vakbekwaamheid! In mijn omgeving hoorde ik iedereen zeggen ‘Joh, ga jij makkelijk halen!’, maar ik heb geen enkel examen voor gemakkelijk gehouden, dus ook voor dit examen dacht ik dat niet! Ik wilde echt geen lessen meer volgen via mijn opleider en heb me bij Francine opgegeven voor een avondje examen training.

Wat een verademing! Samen met 1 mede student kregen we in ruim 3 uur alle informatie die we nodig hadden. Praktische informatie en een duidelijk beeld van wat we konden verwachten tijdens het examen. Na afloop reed ik vanuit Leiden vrolijk terug naar huis, waar de hand-outs van Francine al in mijn mailbox wachtten.

Klompjes goud waren het. Al haar hand-outs bij elkaar. Mijn visiestuk en brochure had ik al ingestuurd zonder rode pen van Francine, want ik was overtuigd van mijn eigen kunnen. En terecht, want beide werden goedgekeurd!

Het mondeling examen heb ik volledig voorbereid met de hand-outs van Francine ernaast en zelfs de avond voordat ik examen deed, kon ik haar nog mailen met wat vragen. Super!

Ondanks goede voorbereiding en ervaring in de makelaardij vond ik het examen pittig. Zoals al gezegd door Francine, was het verkoopplan kiele-kiele qua tijd. Ik sloot alles af met een ontspannen visie presentatie.

En toen kwam daar het verlossende mailtje: Geslaagd! Dankzij de voorbereidingen van Francine en al haar info ging ik super voorbereid dit laatste examen in.

Ik kan iedereen aanraden zo’n training aanraden! Al is het alleen maar voor de puntjes op de I en een gezellige avond in Leiden.

Bedankt Francine! Ik hoop dat nog velen na mij dankzij jou zullen slagen!

Tiffany de Raad KRMT , Brantjes Makelaars

Ik ben zo’n eigenwijze zelfstudie student. Inderdaad, via die andere opleider uit Leiden. Alle theorie-certificaten behaald. Dat lukte allemaal prima. Toen stond het Vakbekwaamheidsexamen op de planning. Dat is andere koek. Ik werd er zowaar een beetje zenuwachtig van. Want theorie uit een boek leren, dat lukt wel. Maar hoe bereid je je voor op het Vakbekwaamheidsexamen? Dat staat niet in boekjes.

Ik kreeg de film niet af, kon niet voor ogen krijgen hoe de examendag eruit zou zien en wat er allemaal van mij verwacht werd. Maar zou ik dan de enige zijn met dat probleem? Ik was zo eigenwijs te denken van niet. Maar dan was er vast ook al iemand opgestaan die al die dwalende cursisten bij de hand nam. Maar eens snel wat gegoogeld. En waarachtig, daar stond ene mevrouw Verbiest die Trainingen Vakbekwaamheidsexamen verzorgde. Direct gebeld. Trainingen zaten vol (ik moet toegeven: ik was ook erg last-minute). Maar Francine had een oplossing: er was nog een avondtraining gepland waar ik bij aan kon schuiven. En zo belandde ik in Leiden.

Ik noem Francine sindsdien mijn “drill-instructor”. Want wat zij er in een avond bij mij ingeramd heeft: ongelooflijk. Ontzettend veel geleerd in heel korte tijd door een zeer ervaren, enthousiaste en gedreven docent en bovenal: een goed mens. Resultaat: Geslaagd!!!

Van harte aanbevolen!

Han Mastebroek KRMT , Makelaardij Schokland

Hoi Francine,

Ik heb je leren kennen als een persoon die haar werk met heel veel toewijding, passie en overtuiging uitvoert. Jouw voorbereiding op de lessen waren zodanig volledig dat er geen detail over het hoofd werd gezien. Dit heeft mij enorm geïnspireerd tot mijn examen wat ik mede hierdoor met goed gevolg heb afgelegd.

Het fijne was, en is nog steeds, dat ik altijd mijn vragen bij jou kwijt kan ongeacht de dag en tijdstip. Elke keer weet je mij weer op het goede spoor te zetten waardoor ik op een gedreven manier verder kan blijven werken aan mijn eigen ontwikkeling.

Mijn visiestuk over jongeren en ouderen op de woningmarkt heeft veel positieve reacties opgeleverd, mede doordat jij mij hierin enorm hebt gesteund! Ik wil je hier enorm voor bedanken en zal vaak aan je terugdenken.

Ik spreek de hoop uit dat velen na mij jou als docent kunnen meemaken!

Met vriendelijke groet, Cora

Cora Bransen KRMT vakbekwaam, Bezwaarzaken Verzekeringswetten

Vanaf de 1e les heeft Francine zich ingezet met maar 1 doel: mij en de rest van de klas laten slagen. Er zijn docenten die je de rest van je leven bijblijven, nou Francine is daar 1 van!! Door haar hand-outs bleven de lessen hangen. 1 plaatje met de beroemde poppetjes zegt vaak meer dan een hele pagina uit het lesboek.

Ze is een fantastische vrouw. Betrokken bij haar leerlingen en van alle nieuwe eisen voor het examen op de hoogte. Het is geweldig hoe ze je blijft helpen tot en met je examen. Hoe ze met je meeleeft, je extra examenvragen stuurt als je die nodig hebt. Ik heb nog nooit zo’n docent ontmoet.

Ook voor mijn KRMT papiertje zal ik zeker weer naar Francine gaan!

Pauline Jansen ARMT , Makelaarshuys Kuyk van Oldeniel

Ik heb de lessen vakbekwaamheid aanvullend wonen KRMT gevolgd bij Francine. Een enorm bekwame, maar ook begane docente. Zij is erg enthousiast en maakt gebruik van diverse soorten studiemateriaal, waardoor de lessen interessant en afwisselend zijn.

Je wordt op een unieke en relatief snelle manier klaargestoomd voor dit examen. Als je naderhand met vragen zit, kun je altijd bij haar terecht. Francine is duidelijk, doelgericht, en komt snel met bruikbare tips en oplossingen.

Nogmaals erg bedankt voor jouw geweldige inzet en duidelijke trainingen!

Luc Landru KRMT , Appel en Fris makelaars

Tijdens mijn opleiding vakbekwaamheid miste ik concrete informatie wat te kunnen verwachten op het examen. De naam Francine Verbiest viel regelmatig  onder mijn medestudenten.

Na informatie bij Francine te hebben gevraagd hebben we een groepje gevormd van 4 personen en zijn wij naar Leiden afgereisd om in een 3-tal uren de intensieve X-training te volgen bij haar.

Wat een verademing was dat! In die paar uur tijd kwamen de belangrijkste examenonderdelen voorbij. Bij thuiskomst zaten onze  mailboxen vol met extra documenten om nog eens rustig thuis door te kunnen nemen.

Ik geef Francine een DIKKE TIEN!! Mede door haar ging ik met een goed gevoel mijn examen in en heb ik op alle onderdelen een goed gescoord, in een cijfer uitdrukt een 9.8!

Francine, nogmaals hartelijk dank voor de prettige, heldere training en het fijne contact. Ik blijf je volgen en promoten want iedereen wil toch slagen?!

Ik had mezelf zo goed mogelijk ingelezen in de stof, maar ik merkte dat ik me niet goed voor kon stellen hoe het mondeling examen KRMT in z’n werk zou gaan.

Ik ben toen een hele zaterdag naar Francine gegaan en direct werd me alles duidelijk. Ik leerde precies wat ik kon verwachten en waar ik goed op zou moeten letten. Ook haar feedback op mijn brochure en visiestuk hebben erin geresulteerd dat ik met het maximum aantal daarvoor te behalen punten mijn examen in ging.

Kortom, een hele leerzame dag met veel bruikbare informatie.

Ik ben in 1 keer geslaagd voor het examen vakbekwaamheid dankzij de hulp van Francine!

Rob van Elsakker RMT, Baas Makelaars

De laatste loodjes kmrt vakbekwaamheid. Les op zaterdag. Ik wilde dat diploma. Ik wilde klaar zijn! Had er een jaar voor uitgetrokken.

Maar na de eerste les bij Francine, werd het eigenlijk pas leuk om met je opleiding bezig te zijn. Ik maakte kennis met één bonk inspiratie voor de klas en met een vrouw die belangeloos haar kennis durf te delen.

Ik voelde herkenning maar toch voelde ik net dat beetje meer kracht bij haar om er even hard tegen aan te gaan. Dát is die inspiratie die zij je meegeeft. Ze haalt het beste uit je in korte tijd. Dat is een gave en dat moet Francine altijd blijven doen. In wat ze ook doet. Ik heb het gehaald allemaal. Als ik nu aan de studietijd terugdenk dan komt Francine altijd in mijn gedachten voor. Ze blijft die krachtige inspirerende herinnering.

Ja,.. Francine; een mooie vrouw, dat is ze…..

Monique Waals KRMT, Wonique Waals

Francine geeft op een geheel eigen manier les en geeft voorbeelden waar je echt wat aan hebt. Door haar praktijk ervaring in verschillende branches weet zij veel te vertellen over de manieren waarop je het beste kunt insteken in de begeleiding van klanten. De handouts die ze opmaakt en verstuurd zijn zeer handig bij het nalezen en samenvatten van de theorie.

Francine haar ongelooflijk enthousiasme is daarnaast erg aanstekelijk!

Niet alleen in de les staat Francine met raad en daad ter zijde… ook ‘s avond via de e-mail of via haar eigen Facebookpagina. Binnen 24 uur had ik feedback op mijn visiestuk binnen waardoor ik direct weer verder kon. Francine heeft mij zeer fijn en goed geholpen in mijn voorbereiding van het K-RMT examen.

Herwin Kieft KRMT, Het Geldersch Huys Makelaars

Tijdens de eerste modules van mijn opleiding tot makelaar werd regelmatig de naam van Francine genoemd door mijn medecursisten. Ik kwam zelf pas met Francine in contact tijdens mijn studie Bouwkunde, want zij had daar enorm handige hand-outs voor gemaakt. Via Facebook kon ik die opvragen en dankzij die hand-outs haalde ik een heel mooi cijfer.

Na de basisopleiding volgde ik de weg naar KRMT-wonen. Door haar manier van leerstof in beeld brengen  besloot ik me voor vakbekwaamheid volledig over te geven aan Francine omdat zij, makelaar is, al enige jaren ervaring als docente makelaardij had, en zich in die laatste examenmodule had gespecialiseerd.

Twee zaterdagen was ik met nog twee andere trainees bij Francine in Leiden. Het duizelde ons van de informatie, maar ik ben écht zó blij dat ik die training bij haar gevolgd heb!

Francine weet (uit eigen ervaring, want ze haalde zelf ook alle diploma’s) hoe het examen bij SVM|NIVO verloopt en kan dus goede tips geven en zeer concreet aangeven wat er van je verwacht wordt. Daarnaast worden alle te leren examenonderdelen ondersteund door haar befaamde, makkelijk leesbare, hand-outs die bij de prijs van de training zijn inbegrepen en je dezelfde dag nog digitaal van haar ontvangt.

Francine’s, persoonlijke begeleiding bij het maken van je brochure en visiestuk, het coachen en altijd bereikbaar zijn via WhatsApp is een enorm pluspunt, want welke trainer doet dat in deze tijden nog?

In de weken naar mijn examendatum heb ik veel geoefend en gebruik gemaakt van haar hand-outs. En de ervaringen van mijn mede-trainees in de door Francine aangemaakte groepsapp waren een welkome aanvulling.

Mijn examen dag verliep precies zoals Francine in haar ‘examenbijwoning’ omschreven had. Ik heb erg veel aan alle informatie, tips en hints van Francine gehad en daar ook volop gebruikt van gemaakt die dag. Dat is gewoon een kwestie van alles goed uit je hoofd leren en op de juiste momenten kunnen toepassen!! Na een kleine twee weken ontving ik het verlossende mailtje dat ik geslaagd was.

Zonder Francine was me dit nooit gelukt omdat ik nog geen ervaring in de makelaardij heb. Dus zo zie je maar: met Francine als trainer, haar hand-outs en persoonlijke begeleiding en door te luisteren naar haar voortdurende motivatie om zelf keihard te gaan studeren kan iedereen die voldoende interesse en doorzettingsvermogen heeft het vakbekwaamheidsexamen met een diploma afsluiten!

Esther van Eekelen KRMT

Ik zou iedereen aanraden om de opleiding tot KRMT te volgen bij Francine.

Ze weet waar ze het over heeft en ze weet precies wat jij goed moet weten, leren en oefenen om te slagen voor het examen. Ze voorziet je van alle juiste informatie, helpt je op weg en staat altijd klaar om vragen te beantwoorden of werk (heel snel) na te kijken en je goede feedback te geven.

Zo heb ik met hulp van Francine in 1 keer het examen gehaald, een heerlijk gevoel!

Bedankt Francine!

Marre Driessen KRMT, Synchro Wonen

Ik heb de opleiding makelaar KRMT bij IPD opleidingen gevolgd waar ik totaal niks aan had. Praktijkleer en Vakbekwaamheid waren totaal 10 lesdagen maar ik ging er niet eens naar 5 in totaal.  Op een gegeven moment gaf ik de hoop bijna op want ik vond de studie zo pittig. Ik kom zelf uit een totaal andere branche en door de lessen van IPD kwam ik maar niet vooruit.

Maar ik zo vernam zo hier en daar over Francine, zocht haar online op en kon gelukkig bij haar terecht. Haar energie en enthousiasme voor het vak is gewoon ‘Wauww’! Ze motiveert je enorm en steunt je echt in alles.

Háár begeleiding en handout’s hebben mij enorm geholpen vooral met de laatste loodjes. En zij helpt je niet alleen met de voorbereiding voor het vakbekwaamheidsexamen maar ook met tips voor je eigen ontwikkeling in de makelaarswereld.

Ik ben zóóóó enorm blij met haar hulp en begeleiding dat ik haar aan iedereen aanraad.  Francine steekt een vlammetje in je op waardoor je extra gemotiveerd raakt en zekerder van jezelf. Met veel trots mag ik zeggen: ‘Ik heb mijn studie met het KRMT diploma afgerond en dat allemaal met de hulp van Francine”

Francine nogmaals enormmmm bedankt voor al je hulp, steun en energie!

Jozanne Steenhuijsen KRMT

Ik heb Francine leren kennen toen ik haar als docente kreeg bij IPD opleidingen. Wat een verademing qua lesmethoden! Met veel plezier heb ik haar lessen destijds gevolgd.

Toen de datum van mijn examen dichterbij kwam heb ik haar nogmaals benaderd voor een extra training. Daar had zij zich inmiddels  in gespecialiseerd n Leiden.  In een korte tijd werden nogmaals alle onderdelen van het examen behandeld in een klein gezelschap.

Ook na de training bleven we via een appgroep contact met elkaar houden en gaf Francine ons goede adviezen. Dankzij haar lesmethoden en bijbehorende sheets ging ik volledig voorbereid en zelfverzekerd het examen in en ben ik in 1 x geslaagd.

Francine, je bent een topper en ik zal zeker mensen naar je doorverwijzen! Dank je wel voor alles!

Laura Vos KRMT

Toen ik aan mijn ARMT makelaars opleiding begon vond ik het best spannend want het was al een flinke tijd geleden dat ik in de schoolbanken had gezeten. Maar het is geen seconde saai geweest! Ik zat er gelijk goed in!

Opnemen van leerstof gaat bij mij, en ik merkte bij heel veel andere mensen in mijn klas, veel makkelijker als ik er beeld bij heb. Naast de leerboeken van de IPD maakte Francine elke les duidelijker door haar eigen presentaties die alle belangrijke punten van de lessen extra belichten.

Het duurde niet lang voordat de hele klas Francine “de poppetjesjuf ” noemde en zelfs de directie van IPD-opleidingen nam dat in een nieuwsbrief over 😉 Ze had bij elk onderwerp van die geestige GIF’jes en opmerkingen waardoor de lessen écht een stuk leuker werden en de leerstof goed bleef hangen.

Uren belangeloos werk zat er in haar presentaties en handout’s die we na elke les van haar ontvingen maar wat hebben die ons enorm goed geholpen. Als er een onderwerp was waar wij extra vragen over hadden? Dan had Francine in de volgende les voor ons speciaal een aanvullende presentatie klaar.

Ik kan de lessen van Francine bij ie-de-reen aanraden. Los van die mooie presentaties is haar manier van lesgeven humoristisch en ad-rem. Ik heb me geen moment verveeld. Na de lesperiodes zat ik nog met een paar onderwerpen in de knoop.

Francine gaf voor haar leerlingen met vragen extra examen trainingen in haar kantoor in Leiden waar ik vlak voor mijn examen met nog twee mede studenten 1 avondje ben geweest en daardoor het examen positief tegemoet ging!

Lieve Francine, ik ben in 1 x geslaagd, jij bent een topper en mocht ik ooit voor mijn KRMT vakbekwaamheid willen gaan, ga ik deze lessen zeker bij jou volgen!

Stephanie Mouissie ARMT, de Leader Groep

Een opleiding makelaardij volgen bij Francine is oprecht een absolute aanrader!

Ze weet er ontzettend veel vanaf en heeft de gave deze op haar eigen heerlijke Leidse humor over te brengen. Haar uitleg is duidelijk en daarbij heeft ze haar eigen handout’s ontwikkeld, waardoor je er een goed visueel beeld bij krijgt.

Haar energie gaf mij de boost en drive door te gaan, ook als het even moeilijk was.

Kortom, gewoon doen! Een betere lerares is er niet.

Sindie van Zijderveldt ARMT

Er zijn maar weinig docenten die zo goed les kunnen geven als Francine! Haar lessen waren fijn en mede door alle handout’s en oefenvragen die ze zelf maakte ben ik succesvol geslaagd voor mijn ARM-T diploma.

Als ik vragen had, kon ik altijd terecht bij haar en dat was heel prettig. Mede door haar eigen ervaringen maakte zij de lessen zeer interessant om te volgen. Ik zal daarom ook iedereen aan raden om zijn/haar lessen te volgen bij Francine!

Francine nogmaals bedankt voor alles.
Liefs, Eveline

Eveline Leonora ARMT, Houtman & de Vogel makelaardij

Francine Verbiest heb ik als docent leren kennen tijdens mijn opleiding A-RMT via IPD opleidingen.

Vanaf de eerste dag merkte ik bij haar een extreme vorm van enthousiasme, passie en doorzettingsvermogen. Haar lessen waren een waar feestje en zaten vol voorbeelden uit de praktijk, superhandige hand-outs en veel oefenvragen om te verifiëren of wij te stof begrepen. Geen zaterdag was hetzelfde.

Iedereen die op een makelaarskantoor werkt of erover dubt om makelaar te worden kan ik ten zeerste aanbevelen lessen te volgen via Francine. Ze sleept je letterlijk door je opleiding en examens heen en is altijd bereikbaar voor vragen of extra uitleg.

Ook haar examentrainingen in Leiden zijn een aanrader. Zeer persoonlijke begeleiding en met de juiste spirit: Resultaat!

Francine, ik wil jou enorm bedanken voor alle informatie, extra mailtjes, appjes en vooral je betrokkenheid bij mijn leerproces naar het examen vakbekwaamheid KRMT. Geweldig was dat!!

En alles wat je voor ons deed staat eigenlijk totaal niet in verhouding tot slechts die ene dag dat ik, samen met 3 medestudenten, bij jou in Leiden ben geweest. Ik wil daarover nog wel zeggen dat ik op die dag meer concrete en bruikbare info heb gekregen dan van IPD tijdens de gehele opleiding! Jij werkt zo praktisch (daar houd ik van!) en concreet dat het heel gemakkelijk studeert.

Dat je me op de avond voor mijn examen nog even een appje stuurde om me succes te wensen en nog snel weer de laatste info die jij bij elkaar gesprokkeld had doorgaf geeft alleen maar aan hoe betrokken jij met je studenten bent.

Echt heel, heel erg bedankt, I owe you one!

Francine haar aanpak en lessen kunnen in een aantal woorden zeer duidelijk worden omschreven: Doelgericht, gemotiveerd en met het oog op 100% kans van slagen!

Francine werkt to-the-point en laat hierbij de lessen niet afglijden naar onderwerpen of vragen die niet van toepassing zijn.

Haar focus ligt puur op die kennis gericht die nodig is om goed klaargestoomd naar het vakbekwaamheidsexamen te gaan en tevens ook voorbereid te zijn op het verloop van deze dag.

Aanwezig zijn in Francine haar lessen gaf effectief het gevoel een grote meerwaarde te ontvangen om volledig voorbereid te zijn op het praktijkexamen voor KRMT makelaar. Bedankt Francine, voor je goede ondersteuning en veel succes met lesgeven in de toekomst!

Roxanne van der Eijken KRMT, Ludo van der Eijken makelaardij

Toen ik mijn ARMT opleiding ging volgen had ik het geluk dat ik vanaf de eerste dag bij Francine in de klas terecht kwam. Haar enthousiasme, humor, directheid en visuele manier van uitleg gaf mij vanaf het eerste moment vertrouwen dat ik de examens ging halen.

Francine is duidelijk, doelgericht, heeft een enorme vakkennis en wil het beste voor haar leerlingen. Een aanrader voor iedereen die de opleiding KMRT of ARMT wil  volgen. Ik heb dankzij Francine mijn diploma binnen 2 maanden volledig afgerond en alle certificaten gehaald in 1 keer.

Een tien voor Francine!

Yasmin Meijer ARMT, JRS makelaars

Francine heeft mij geholpen met de begeleiding naar het vakbekwaamheidsexamen KRMT.
Haar vele hand-outs, examentips en de 3 uur X-training in Leiden hebben ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerd naar het examen ging. Ik wist zo precies wat ik kon verwachten en mede door Francine’s hulp ben ik in 1 keer geslaagd voor het vakbekwaamheidsexamen.

Ik ben zo blij dat ik Francine ben tegengekomen zonder haar hulp was mij dit nooit zo goed gelukt. Ik raad iedereen die het examen nog moet behalen aan om de training bij Francine te volgen.

Nogmaals bedankt Francine voor al je hulp!

Willeke Brood KRMT, Andre Brood Makelaars

De opleiding tot KRMT van welk opleidingsinstituut dan ook geeft je wel de kennis maar niet de vaardigheden om het examen te maken. Dat gold ook al voor de theoretische modules, en dat geldt zeker voor het examen vakbekwaamheid KRMT. Het SVM|NIVO neemt de examens af op een manier die je behoorlijk kan verrassen: “Zit ik hier nu voor een examen type-vaardigheid en stressbestendigheid of kom ik hier om mijn vaardigheden als makelaar te laten toetsen?”

Dat probleem heeft Francine heel goed gezien en ondersteunt iedere kandidaat op een unieke manier, die lekker direct en zonder veel omhaal aan je duidelijk maakt wat je precies te wachten staat op dat examen. Al in de voorbereiding bij het maken van je brochure en visiestuk stuurt ze geweldig bij, en naar de dag toe word je duidelijk wat je te wachten staat, en hoe je de examinatoren het gevoel geeft dat jij het vastgoed veld ingestuurd kunt worden als betrouwbaar en integer (kandidaat) makelaar. Want daar zijn ze naar op zoek! En dat snapt Francine!

Daarnaast is een training bij Francine altijd een feestje, waren alle docenten maar zo gedreven en gevat als deze dame met haar heerlijke accent, geestige reacties en niet te vergeten lekkere koffie. Maak kennis met haar beruchte rode pen!

Van nul naar K-RMT in minder dan 2 jaar, het was een niet te vergeten traject maar dankzij Francine voor het praktische gedeelte heb ik het royaal binnen die tijd kunnen afronden!

Mijn dank is groot.

Bartelo Dijk KRMT, De Landerije Makelaars

Francine heeft mij klaargestoomd voor het vakbekwaamheidsexamen KRMT en daar ben ik haar heel dankbaar voor. De training die ik op een zaterdag bij haar in Leiden kon volgen was pittig, maar zeer informatief en leerzaam.

En nog voordat ik thuis was had ik alle documentatie over de training al van haar in mijn e-mail ontvangen en kon ik er direct mee aan de slag. Haar begeleiding tijdens het maken van mijn brochure en visiestuk was erg fijn; ‘Kritisch en eerlijk dus daar had ik ook wat aan!’

Toen de uitnodiging kwam voor het mondelinge examen was ik zo nerveus dat Francine op een avond nog één keer het examen van A tot Z met mij heeft doorgenomen. Dat was zo fijn! Daardoor ging ik met genoeg zelfvertrouwen richting het examen en scoorde daar 75 van de 80 punten!

Francine ik ben heel erg blij met jouw hulp, eerlijkheid, handige tips en goede adviezen! Keep going!!!

Marja Blokland KRMT, Villex wonen

Francine is een docent die voor haar leerlingen door het vuur gaat en er echt alles aan doet om haar leerlingen te helpen slagen. Ze staat voor je klaar, denkt met je mee en zoekt dingen voor je uit waar je tegenaan loopt. Dat heeft mij enorm geholpen om mijn diploma te halen.

Ze is een mensen mens en geeft echt om je. Ze werkt keihard om haar leerlingen naar het examen te loodsen. Francine verwacht van haar leerlingen dan ook dat ze alles op alles zetten om er tegenaan te gaan. Het moet wel van 2 kanten komen uiteraard.

Ik ben haar enorm dankbaar en nog steeds heb ik af en toe contact met haar. Dat vind ik super leuk! Ze is een geweldige vrouw en bewonder haar hoe zij bijna elk minuut van de dag met haar “hobby”want zo zegt ze het zelf (werk) bezig is.

Nogmaals Francine bedankt voor alles!

Je bent een topper!

Marlies van Driel-Brethouwer ARMT, ACM Vastgoed Groep BV

Francine was en is al jarenlang een van mijn collega docenten bij verschillende opleiders. Zij is zelf makelaar en geeft haar ervaringen samen met de verplichte leerstof op zeer uitgebreide, kleurige en vaak grappige, visuele wijze door aan haar leerlingen.

Francine kan goed kan luisteren en ziet de mens in elke leerling waardoor ze ervoor zorgt dat de leerling zélf exact de vinger op de pijnpuntjes in het eigen leerproces weet te leggen en daardoor beter gaat presteren.

Sinds 2017 verzorgt Francine de vakken voor de vastgoed opleidingen van Het Kronenburgh Business en MEAO College waar ik docente PDB en rekenen ben. Ik vond het persoonlijk erg leuk, fijn voor onze studenten en een goede keus van onze directie om juist Francine voor deze vakken te vragen. Zij past perfect bij het uitstekende kwaliteitsniveau wat Kronenburgh biedt.

Als docenten bij Kronenburgh genieten wij ervan mee te mogen werken aan de groei van onze leerlingen tijdens de opleidingen en we zijn er trots op als ze onze school als vakmensen verlaten.

De toch al pittige opleiding tot Kandidaat Makelaar eindigt met het deel: Vakbekwaamheid praktijkexamen. En zoals de aanhef al doet vermoeden moet je de geleerde stof in de praktijk gaan brengen. Dit is niet gemakkelijk en geeft veel studenten de kriebels.

Juist hier ligt de kracht van de lessen van Francine. Ze leert je op haar eigen creatieve manier waar je je aandacht op moet vestigen en hoe je je tijdens dit examen moet gedragen. Alle valkuilen passeren de revue. Door haar enthousiaste manier van vertellen en de vele praktijk voorbeelden die langs komen bouw je genoeg vertrouwen op om dit examen met goed gevolg af te leggen.

Los daarvan staat dan ook nog eens de informatie die je opdoet om een vliegende start als kandidaat makelaar te maken. Mede dankzij Francine heb ik binnen het jaar de opleiding positief afgerond.

En de lessen waren nog gezellig ook !!!!!!!

Francine heeft mij positief verrast door haar vakkennis en ervaring met mij te delen op het moment dat ik zelf de opleiding KRMT volgde.

Zij is direct, duidelijk en doelgericht en dat waardeer ik zeer. Door haar inbreng ging ik veel beter voorbereid naar het eindexamen en scoorde een ruime 9.

Haar tips komen mij nog vaak van pas, bijvoorbeeld bij de verkoop van de door ons bedrijf ontwikkelde en te bouwen appartementen bij de Meelfabriek in Leiden

Edwin Zwart BBE - BBA + KRMT, Technisch directeur bij Van der Wiel Bouw

Nadat ik mijn basistheorie en aanvullend wonen in 2017 succesvol had afgerond wilde ik natuurlijk ook opgaan voor de HET praktijkdiploma. Francine was mijn leermeester die met aanschouwelijk onderwijs voor dit assessment de puntjes op de i zette.

Iedere lesdag werd 1 thema behandeld: met praktijkervaring, handouts én beeldmateriaal verlevendigd en toegelicht. De proeve van bekwaamheden (verkoopbrochure en visiestuk) werden desgewenst door haar van kritische voetnoten voorzien en vlak voor D-Day ben ik nog een keer naar haar kantoor in Leiden getogen voor een opfrisavond.

Het uiteindelijke drie-en-een-half durend examen viel mij reuze mee en ik slaagde met vlag en wimpel. De vlag is voor mij, de wimpel voor Francine!

Herbert Smit KRMT, RE/MAX

Enthousiasme, niet uit te putten vat vol kennis, daar staat Francine voor. Ik leerde haar bij toeval kennen via haar Facebookpagina (echt een aanrader, volgen dus) waar ze tips en informatie post voor haar leerlingen mbt de leerstof ARMT en KRMT. Oh, wat was die saaie stof opeens leuk met al haar vrolijke kleuren en poppetjes!

Nadat ik vastliep op mijn visiestuk heb ik haar hulp ingeroepen door een email naar haar te sturen vanuit de gedachte: ‘Nee heb je, Ja kun je krijgen’. En na enige minuten (!) zat haar reactie al in mijn mailbox. Francine heeft mij vanaf dat moment aan de hand genomen tot aan het vakbekwaamheidsexamen KRMT. En, ik ben in één keer geslaagd dankzij de support, steun en het enthousiasme van Francine!

Louise Padmos KRMT, Padmos makelaars

Francine, jouw inzet, lessen, de hand-out’s en je online hulp waren een enorme steun bij het halen van mijn diploma. Ik ben blij dat ik jou heb leren kennen!

Stef Sas KRMT

Hoe leuk kan studeren zijn? Mijn oud-collega Francine kan saaie wetsartikelen omzetten in fraaie heldere afbeeldingen. Het resultaat mag er zijn. Een win/win situatie voor de cursist. Door te slagen voor het diploma en op een pakkende enthousiaste wijze de lessen volgen. Daarom, studeren kan ook leuk zijn.

Dank je wel Francine. Ga zo door.

Derk de Bes, docent, Fiscaliteiten & Vastgoed Economie

Na vele uren van zelfstudie en theorie-examens was ik eindelijk toe aan de laatste stap op weg naar mijn KRMT registratie, het praktijkexamen Aanvullend Wonen Vakbekwaamheid. Aangezien mijn praktijkervaring met name op het gebied van vastgoedmanagement en verhuur ligt, zocht ik iemand die mij kon voorbereiden op dit, met name op koop gerichte examen. En dan het liefst in één dag, want er moet daarnaast ook gewoon gewerkt worden.

Zo kwam ik bij Francine in Leiden terecht. Zij heeft mij in één dag vol energie klaargestoomd voor het examen, dat ik één week later in één keer heb gehaald.

Haar roem was haar al vooruit gesneld en gelukkig kreeg ik ook les van Francine!
Met haar super duidelijke powerpoints en het hameren op normaal Nederlands, dus geen ‘woning-die-welke’ en dat soort constructies, stal Francine ook mijn hart.

Kortom: ik beveel Francine van harte aan.

Nicolette Bartelink KRMT

Ik heb Francine Verbiest leren kennen tijdens mijn studie Makelaar en Taxatie en vind haar een gedreven en prettig mens waar je op kunt bouwen. Eerlijk en Oprecht.

Kortom iemand waar ik zaken mee zou willen doen.

Francine was mijn docente Vakbekwaamheid Aanvullend Wonen K-RMT.
Francine als docente te hebben is een feestje. Haar enthousiasme is fantastisch en werkt aanstekelijk. Door haar manier van lesgeven, met veel humor en beeldmateriaal maar ook scherp en kritisch, word je goed voorbereid op het examen.

Haar extra studiemateriaal in de vorm van de Hand-outs zijn duidelijk en prachtig; daar word je echt vrolijk van. Het is gewoon heerlijk om vanuit deze heldere hand-outs de soms taaie stof eigen te maken. Ik kan oprecht zeggen dat ik het jammer vond dat de lessen waren afgelopen. Francine bedankt, mede dankzij jou heb ik het examen vakbekwaamheid met goed gevolg afgelegd.

Anita Meekel KRMT, Bröring Makelaars

Echt een makelaar waar er geen twee van bestaan, geen 2.0 maar 3.0, via haar al twee objecten gedaan.

Bijzonder creatieve manier van werken, echt een aanrader !

Ik heb Francine leren kennen tijdens de KRMT opleiding die we samen volgden. Al vanaf dag 1 een opvallende verschijning! Het duurde ook niet lang voordat we contact kregen en ik studievriendinnetjes werd met deze toffe dame! Altijd aanwezig, altijd op de hoogte van alles, altijd zat zij overal boven op en zij was altijd super sociaal naar iedereen toe! Samen hebben we heel wat uurtjes bijlessen gevolgd, studie dates gepland en extra informatie uitgewisseld, zodat we alle examens snel hebben gehaald!

Het verbaast mij niets dat Francine nu zelf aan de slag is als docente! Carriere-technisch heeft zij al meerdere levens achter de rug. Ik heb (nog!) geen les van haar mogen hebben, maar ik weet uit ervaring dat zij er voor zal zorgen dat al haar studenten van de nieuwste feiten op de hoogte zijn, extra studiemateriaal toegespeeld krijgen en goed voorbereid de -toch wel pittige- examens in zullen gaan!

Wendy Latjes Newhouse , Real Estate Agent

Ik heb Francine leren kennen als een erg gemotiveerde en inspirerende professional die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Ze is zeer relatie- en doelgericht maar verliest nooit de menselijke kant uit het oog. Ik ben blij dat ik met Francine ideëen, kennis en ervaringen heb kunnen uitwisselen.

Bas Zaadnoordijk RMT, Hein Makelaars Team

‘Wat hebben Robbert Dijkgraaf en Francine met elkaar gemeenschappelijk?’ Antwoord: niets. Zij zijn allebei uniek. Beoordeel zelf en een wereld gaat voor u open.

Zo heb ik ook de lessen van Francine ervaren. Nu u nog!

Richard Cranendonk, docent

Francine, via deze weg nogmaals hartelijk dank voor het onderwijs! Ik mag me dankzij jouw enthousiaste en beeldende manier van lesgeven nu KRMT noemen!

Wie van jou les krijgt mag zich verheugen op veel( heel veel) informatie maar wel op zo’n manier gebracht dat het bleef hangen!

Vaak met veel humor!

Yvonne Korshuize KRMT, Stuivenberg Makelaardij

Als docent makelaardij schrijft Francine geheel op haar eigen wijze lesmateriaal om haar leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen én de praktijk. Daarbij diept ze de stof volledig uit en maakt ze ingewikkelde vraagstukken begrijpbaar. Ze heeft één doel: Mensen enthousiasmeren en vooral helpen.

Heeft ze vragen over deelgebieden die ze (in haar opinie) niet voldoende beheerst, dan zoekt ze verdieping. ook binnen mijn vakgebied. Mijn kennis en kunde van vastgoedstyling en fotografie heeft ze opgezogen om het vervolgens aan te kunnen reiken aan aankomend makelaars.

Als ik vragen heb over makelaardij gerelateerde zaken voor mijn cursisten Vastgoedfotografie, is Francine dé persoon bij wie ik aan de bel trek. Zo fungeren we regelmatig als elkaars klankbord om uiteindelijk de kennis van onze leerlingen op een hoger niveau te brengen.

Nicolet Groen interieurfotograaf – docent vastgoedpresentatie – auteur, Nicolet Groen | Specialist in Vastgoedpresentatie

Francine geeft de lessen vakbekwaamheid met hart en ziel. Het kan het niet anders dan dat er emoties bij komen kijken. Leerlingen hebben met plezier haar lessen gevolgd en vinden het jammer om weg te gaan, net zoals ik. Dan is leren inderdaad “lol” met de tips die Francine geeft. Zo deelt zij o.a. via haar Facebookpagina regelmatig vragen over de lesstof. Vaak tips, soms vragen, na een paar dagen volgen de antwoorden. Ook leuk om te volgen als je je diploma al hebt. Zo blijf je bij. En de cadeautjes die zij dan naderhand nog even stuurt per wetransfer…..

Helemaal top.

Netty van der Burg KRMT, De Hanzestad Makelaar

Jarenlang leefde ik in hotels en uit koffers als inkoopster en productmanager in het modevak. Hiervoor heb ik veel gereisd door Europa, het Midden- en Verre Oosten. Tussen mijn 25 en 40 ste vond ik dat geweldig, veel gezien, veel mogen ontdekken en samen mogen werken met een grote verscheidenheid aan nationaliteiten. Maar het modevak werd onpersoonlijker, groter, sneller en de mensen erin steeds jonger en ik natuurlijk ouder.

Omdat ik, vanuit dat leventje, wist hoe belangrijk een ‘thuis’ kan zijn wilde ik mensen een écht ‘thuis’ bezorgen als makelaar en schreef mij bij IPD-opleidingen in. Op mijn eerste lesdag verwachtte ik mogelijk de oudste leerling te zijn maar er waren veel meer mensen die zich wilden omscholen!

De studie was pittig maar ik kreeg al snel, via een studiegenoot, een stageplaats. Wetten, regels, voorschriften en besluiten werden, deels door mijn levenservaring, in die praktijk, stukken helderder voor me. Want, vooral in het begin duizelde ik bijna door alle leerstof.

Mede door die praktijk én de duidelijke lessen en de leertips van mijn docente Francine Verbiest begon ik een overzicht te krijgen. Francine tipte: ‘Ga elke dag 55 minuten leren, nieuwe hoofdstukken voorbereiden, oude hoofdstukken herhalen en vooral veel examenvragen oefenen!’.  En ja…dat werkte!

Na elke les kregen we van Francine overzichtelijke handout’s over de leerstof. Met haar overbekende grappige poppetjes. Ik heb heel veel aan dat materiaal gehad en ik moet toegeven dat ik in de praktijk soms nóg door haar witte poppetjes in mijn herinnering, bij de 3 dagen bedenktijd, feitelijke levering, risico overdracht, in gebreke stelling, en dat soort uit te leggen materie aan consument kopers, weet dat ik alles goed uitleg.

Na het halen van mijn flextoetsen kwam voor mij de meest zenuwslopende tijd. Het mondelinge examen, daar was ik best nerveus voor. Ook hierin bood Francine mij weer een helpende hand.  Ik ben een dag bij haar op les geweest in haar mooie pand in Leiden.

Stap voor stap heeft ze mij uitgelegd wat ik kon verwachten op een mondeling examen en we zijn aan de slag gegaan om te oefenen. Koopcontract erbij en met heel veel geduld en enthousiasme heeft ze alle punten met mij doorlopen. Francine heeft me die dag zoveel zelfvertrouwen gegeven dat ik ook voor het mondelinge examen geslaagd ben.

Momenteel ben ik 3 jaar actief aan het werk in de makelaardij en ik ben blij dat ik een makelaar ben die kennis van het vak heeft. Zodra ik een deur voor mijn potentiële kopers opendoe ga ik weer stap voor stap door de materie heen die ik geleerd heb.

Zonder Francine was ik nooit zo vakbekwaam geworden. Zij was zeker de Key voor mijn succes!

Angelique van der Vliet ARMT

Enthousiast, gedreven, passie, enorme vakkennis, betrokken, persoonlijke aandacht, gemotiveerd, ervaring………… allen van toepassing op Francine!!!!

Ik heb haar ontmoet tijdens de lessen die ik bij IPD-opleidingen heb gevolgd. Wat een heerlijke manier om les te krijgen; aandacht verslappen kan niet en dat wil je ook niet en op de weg terug naar huis zit je kop vol!!!

Francine is, na haar vertrek bij IPD, haar eigen trainingscentrum begonnen en eveneens geaccrediteerd als opleider door SVM|NIVO. Wat een energie!!!

Ondanks het feit dat we elkaar na mijn lessen van haar bij IPD niet meer zagen was ze toch nog bereid om, via WhatsApp, mij nog aanvullende tips te geven. Zó geweldig en……inmiddels ben ik geslaagd!!

Francine, ik vind je echt een top-vak-vrouw!!!

Dank voor al je begeleiding!!!

Hanke van Wijk KRMT, Stadhouder makelaardij

Ik heb Francine leren kennen tijdens de opleiding KRMT via IPD opleidingen. We hebben avonden samen zitten oefenen en ons door veel boeken heen geworsteld. Helaas moest ik voortijdig stoppen, Francine ging door en haalde het diploma met vlag en wimpel.

Zij wist dat het bij mij bleef knagen dat ik de opleiding niet had af kunnen maken. Zij heeft mij op een gegeven moment weten te motiveren om het tóch weer op te pakken. Moest namelijk wel weer opnieuw beginnen, meerdere certificaten verlopen immers na 3 jaar.

Francine heeft via IPD geregeld dat ik de lessen kon volgen bij Marcel Melgers, na haar vertrek nog eenzaam de enige topper bij het IPD! Binnen anderhalf jaar had ik een voor een alle examens weer “in the pocket”.

Toen pas begon het echte werk. Mijn voorbereiding op het vakbekwaamheidsexamen KRMT. Francine heeft mij in één keer door het hele examen heen geloodst. Zij weet precies waar je op moet letten, zij kent alle kneepjes en heeft een enorme berg goede tips. Bijvoorbeeld je teennagels lakken! Wat dát precies met examen te maken heeft? Ja, dáár kom je alleen achter als je haar lessen volgt. Doen!!

Ik ben haar eeuwig dankbaar.

Geslaagd! ik ben zo opgelucht en blij!

Ik had me geen betere voorbereiding kunnen wensen voor mijn vakbekwaamheid examen dan bij Francine! Haar beeldende manier van lesgeven spreekt mij erg aan en zorgt ervoor dat de stof ook echt blijft hangen.

Zelfs via de app kreeg ik de laatste ontwikkelingen op het gebied van de makelaardij door. Haar betrokkenheid en duidelijkheid hebben er bij mij voor gezorgd dat ik scherp bleef.  Haar lessen vlogen voorbij en mijn marker stiften zijn nog nooit zo snel leeg geweest

KRMT via Francine? Een absolute aanrader!

Sofie Dijkhuizen KRMT, makelaarskantoor van Stralen

Ik ben blij dat ik een training bij Francine gevolgd heb! Zij gaf mij vooral veel inzicht in hoe het examen eruit ziet en wat ik aan voorbereiding te doen had. Vervolgens heb ik 2,5 week zo ongeveer al mijn vrije tijd (naast mijn gezin) in die voorbereiding gestoken.

Niet voor niets want nu mag ik mij KRMT’er noemen!

Dank je wel Francine, voor al je info en WhatsApp begeleiding en ik hoop voor andere kandidaten dat je nog een hele tijd met je fijne trainingen door gaat!

Gemma van Leeuwen KRMT, van der Sijs makelaardij

De uitslag van het vakbekwaamheidsexamen is binnen.

Hoera, nu mag ik me inschrijven in het KRMT register!

Francine, hartelijk bedankt voor al je tips, voorbeelden, overdosis MB’s 😉 aan heerlijk materiaal en je begeleiding naar de eindstreep. Je hebt me over de finish geholpen. Francine laat je niet eerder los dan dat je slaagt, dat kwam op mij over alsof het haar levenstaak is dat je slaagt!

Astrid Lahm KRMT

Na een aantal jaar keiharde studie, was de tijd aangebroken dat ik dan eindelijk voor mijn vakbekwaamheidsexamen KRMT op mocht. Over mijn visiestuk had ik al een idee en dankzij een mede cursist daarvoor ook al een opzetje gemaakt.

Maar dat examen was toch wel een dingetje, want hoe moest ik dat verder aanpakken en hoe zag dat examen er dan uit? In het begin had ik een deelcertificaat behaald via IPD, dus ik trok de stoute schoenen aan en mailde IPD. En dat is mijn allerbeste keuze ooit geweest want hier zat niet zomaar een docent, Nee hier zat een ware tijger met haar hart op de goede plek en haar naam is Francine.

Door Francine’s inzet mocht ik halverwege de cursus instromen en werd ik in korte tijd ‘even’ klaar gestoomd voor dit examen. En hoe! Werkelijk alles kwam aan bod en niet alleen de examenstof, nee, zelfs hoe ik moest zitten en wat ik aan moest trekken naar het examen!

Dankzij Francine had het examen dus geen enkele verrassing voor mij en ben ik met vlag en wimpel geslaagd. Maar je moet niet verwachten dat je achterover kan zitten en dat Francine het je allemaal wel eventjes aanreikt. Alleen als je de bereidheid hebt keihard eraan te werken en het écht wil halen. Dan heb je maar 1 iemand nodig en dat is Francine!

Francine, nogmaals hartelijk dank voor alles!

Rianne de Wit KRMT, Mantel Makelaars

Francine is een topvrouw met een hart van goud en een docent met power! Zij heeft mij volledig door alle leerstof en opdrachten voor mijn vakbekwaamheids examen KRMT heen gesleurd.

Nadat ik al mijn modules had afgerond begon dat praktijkgedeelte en ik had al snel door dat dit niet mijn sterkste punt was. Francine zag me tobben en begeleide me toen letterlijk en figuurlijk naar een geslaagd resultaat!

Mijn visiestuk was ik al aan begonnen. Het onderwerp bedacht en daarna een opzetje gemaakt waarbij ik zo enorm veel informatie had vergaard dat ik door de bomen het bos totaal niet meer zag. Het was van de hak op de tak. En wat ik ook deed, ik kreeg er maar geen structuur in.

Francine heeft mijn stuk nadat ik eindelijk dacht klaar te zijn volledig doorgenomen en mij enorm veel tips gegeven om het nog beter te schrijven. Ik heb haar daarvoor altijd kunnen bereiken. Zelfs op de vrije Paasdagen heb ik Francine mogen bellen. Dit is een docente die alles voor haar welpjes over heeft.

Nu ik al geruime tijd aan de slag ben als makelaar ben ik haar nog steeds dankbaar.

Vincent Korthof KRMT, Woonaccent Makelaars Almere

Hoi Francine,

Ik wil je heel erg bedanken voor de fijne lessen die ik klassikaal volgde en waarin jij onze docente was. Na een half jaar pauze genomen te hebben en met oog op de komende wijzigingen 18/19 in de KRMT-opleidingen heb ik de draad weer opgepakt en mijn visiestuk afgemaakt.

Op internet kwam ik tegen dat je in Leiden cursussen geeft. Zodra mijn examendatum gepland stond heb ik direct een examentraining bij je ingepland. Wat een leerzame avond!

Met heel, heel veel informatie, en erg fijn om zo klaargestoomd te worden voor het vakbekwaamheids examen. Met heel veel enthousiasme geef jij deze trainingen en dat maakt je trainees extra gemotiveerd om nog even door te knallen naar de laatste loodjes.

Gelukkig werk ik al 3 jaar in de makelaardij (tip voor anderen!), want anders lijkt het examen me nog veel moeilijker.

Heel veel succes Francine en ik ga iedereen aanraden om een training bij jou te boeken!

Sandra Nielen-Vessies KRMT, Teer Makelaars

Groot was mijn onzekerheid over het visiestuk. Maar ik merkte dat elke examenkandidaat graag zou willen feedback’n over: welk onderwerp pak ik, welke lay-out gebruik ik, is mijn stuk inhoudelijk wel voldoende, kom ik tekstueel goed uit de verf?

Net zo groot was de onzekerheid over het wel of niet behalen van mijn vakbekwaamheid.
Door de lessen van Francine te volgen kreeg ik meer inzicht in wat ik kon verwachten op mijn examendag. Haar duidelijke uitleg en voorstelling van de hele dag zelf, geeft kandidaten houvast en vooral veel steun.

Maar haar ongezouten kritiek op mijn visiestuk sloeg in als een bom!
Goed, dan maar opnieuw met haar tips begonnen met schrijven, daarna ingediend en ja hoor, een dikke voldoende!

Neem mijn raad aan …… volg de lessen van Francine, luister goed, bestudeer al haar handout’s, oefen met wat zij je aangeeft en je haalt dit examen beslist!

Francine bedankt!

Irma van Spronsen KRMT, WVK Makelaars

Bijna elk vak van mijn basisopleiding heb ik kunnen afronden, doordat dat ik zelf naast mijn reguliere lessen op zoek ging naar goede docenten en studiemateriaal! En dit ontstond na herhaaldelijke confrontaties met het ontbreken van leskwaliteit en goede aansluiting op de examens bij IPD opleidingen in Utrecht.

Ik zocht de hulp binnen mijn makelaarsnetwerk, ging op zoek naar een beter niveau, belde rond en kwam daardoor gelukkig voor de training van het vakbekwaamheidsexamen KRMT bij Francine in haar prachtige pand in Leiden terecht.

Zij steunde mij in mijn nieuwsgierigheid om als digibeet in de wereld van Blockchain te duiken voor mijn visiestuk. Mijn training voor het examen bij haar waren twee fijne dagen waarin het tempo hoog lag en het vooral zeer leerzaam was. In haar uitleg gebruikte Francine de exameneisen, punt voor punt heeft ze alles haarfijn uitgelegd. Ze vertelde me eerlijk dat het examen alleen te halen is als je écht veel oefent en er dus hard aan werkt.

Francine staat achter je, is goed bereikbaar per mail of via het whatsapp groepje dat ze direct na de training aanmaakt. Ze heeft zelf ervaring met de examens, beschikt over veel expertise en ziet de mens in haar leerlingen. Ze heeft mij zelfs een goed kledingadvies voor mijn examen gegeven!

Ik haalde mijn examen glansrijk en in één keer, dat was me zonder haar niet gelukt!

Mijn dank aan Francine is groot. Niet omdat ze me de weg naar het diploma wees, maar ook omdat ik nu positief kan terugkijken op de afronding van mijn opleiding.

En…geen verrassingen bij het SVMNIVO; het examen verliep precies zoals Francine voorspelde. De assessoren zijn overigens heel aardige mensen die het beste met je voor hebben!

Janneke Vorselaars-de Kort KRMT

Lief, behulpzaam, streng, gedreven, creatief, hand-outs en een hart van goud.

Er is maar 1 persoon waar al deze opmerkingen op van toepassing zijn en dat is Francine.

Mijn lessen vakbekwaamheid heb ik bij haar gevolgd en daarna reed ik steeds naar huis met een lach op mijn gezicht. Omdat ik eerst nog Praktijkleer Wonen af moest ronden en er wat tijd tussen mijn examens zat, heb ik een nog een extra training bij Francine geboekt in Leiden.

In Leiden word je 3 uur lang klaargestoomd voor je examen en daarna laat ze je nog niet los. Telkens als er iets nieuws is rond je komende examen voorziet ze je van die laatste informatie.

Ik ben een leerlinge met enorme examenstress maar wel net zo gedreven als Francine zelf! Helaas overkwam mij de pech dat ik op mijn examen compleet dichtsloeg. Gelukkig had ik Francine achter me staan en heb ik het kleine gedeelte her-examen, snel aangevraagd, mezelf herpakt en zoals verwacht gehaald.

En dan…..mijn uitleg van het woord lief: Als Francine verneemt dat je helaas op een deel struikelde komt ze in actie. Ze pakt je op en laat je niet meer gaan! Keihard heb ik geknokt voor dat laatste deel met soms een brok in mijn keel vanwege haar ondersteuning en lieve berichtjes.

In 1 jaar en 10 maanden heb ik het KRMT makelaarsdiploma behaald, bedankt Francine!

Petra Eenhoorn KRMT, TW3 - DIEL Makelaars

In 2016 ben ik gestart met de opleiding KRMT in het kader van een door mijzelf gekozen omscholingstraject. De kwaliteit van lesgeven bij het opleidingsinstituut waar ik mijn opleiding volgde was helaas ver onder de maat.

Ik heb grotendeels op eigen kracht en door middel van zelfstudie het diploma basistheorie taxateur o.z. behaald en ook de theorie aanvullend wonen. Totdat ik voor de laatste hobbel, het vakbekwaamheidsexamen KRMT, kwam te staan. Het spreekwoord ‘als de nood het hoogst is, is de redding nabij’ kwam voor mij in de vorm van Francine!

Francine was de eerste docente die haar lessen echt gaf vanuit de praktijk. Helemaal gericht op het klaarstomen van haar leerlingen voor dit specifieke examen. Met haar heldere ‘no nonsense’ aanpak en de nodige humor heeft zij mij getraind om het examen met vertrouwen tegemoet te zien.

Francine’s methode van lesgeven heeft voor mij perfect gewerkt! Mede dankzij haar mag ik mezelf nu Kandidaat Register Makelaar Taxateur (KRMT) noemen.

Geraldine Schouten KRMT, ERA vb&t Makelaars

Francine staat voor:

– Inspiratie – Passie – Helder – Bekwaam – Grappig – To the point – Oprecht – Duidelijk – Creatief – Geduldig – Heel veel kennis van zaken – Doelgericht – Pittig –

En heel veel meer, en geen woord hiervan is gelogen! Maar zij heeft vooral…een héél groot hart voor haar studenten.

Francine is zo’n lerares waar velen een puntje aan kunnen zuigen! Door haar deskundigheid heb ik de 2 flextoetsen plús het praktijkexamen alle-3 achter elkaar in 1 x goed af kunnen ronden!

Dus, bij Francine een training volgen is naast een genot óók een garantie voor succes op je examens!

Kortom TOP!

Mirjam Schrauwen ARMT, Reimus Makelaardij

Voor mijn vaktest KRMT heb ik het geluk gehad dat ik les heb gehad van Francine Verbiest. Dankzij mijn uiterste inspanningen en vooral hààr manier van les geven ben ik in 1 keer geslaagd.

Ik dacht dat ik het allemaal wel ff zou doen met mijn ervaring als makelaar maar alle tips en trucs die je gedurende de training bij Francine krijgt heb ik allemaal nodig gehad.

Francine, nogmaals bedankt voor alles!

Jean Michel van Meersbergen KRMT, ERA vb&t Makelaars

‘Ik heb het KRMT-register gehaald!’

Maar: Man, man, man wat een ’n Bumpy-Road om er te komen. Het vak makelaar is waanzinnig mooi. Vroeger een beschermde titel en sinds 2001 vrijgegeven met als gevolg dat iedereen ‘zomaar’ over steentjes mag praten. Daarmee bedoel ik dus zonder kennis en kunde voor opdrachtgevers hun huis verkopen, of mensen de aankoop van hun leven laten doen. Daarom heb ik destijds eerst de ARMT-opleiding gedaan en direct daarna heb ik de KRMT-opleiding gevolgd.

Bij de opleidingsinstituten zit erg veel verschil vwb de kwaliteit van de docenten. Ik koos voor mijn gemak een instituut dat lesgaf in mijn woonplaats. Maar de meeste docenten hadden helaas niets te bieden. Het werd daarom uiteindelijk een zelfstudie, niets meer en niets minder.

Wat was ik daarom blij met Francine! Wàt een verademing! Door haar persoonlijke ervaring weet zij precies wat er van je verwacht wordt. Francine geeft met haar lessen en handout’s exact aan waar mogelijke valkuilen zitten en welke zaken je absoluut NIET over het hoofd mag zien.

Tijdens haar lessen dacht ik vaak: ‘Gaat het zo ver?’ Ja, het examen gaat echt ver. Persoonlijk vind ik het bizar, wat er aan kennis van een kandidaat-makelaar wannabe in hoog tempo verwacht wordt!

Heel bewust koos ik voor het makelaar worden mèt een registerinschrijving, dus verplicht een opleiding volgen. Je doet je stinkende best om al die kennis op te slaan en je alles eigen te maken, maar het SVM NIVO acht het noodzakelijk de studenten al in de theorie examens voor de basisopleiding te toetsen op totaal onbelangrijke zaken en geneuzel. En het vakbekwaamheidsexamen moet voltooid worden binnen een belachelijk tijdsbestek. Woest maakt het mij, hoe er wordt omgegaan met hardwerkende en daar tussendoor studerende mensen.

Als makelaar ben ik gewend minstens een uur te reserveren om een waardebepaling uit te voeren. Naast een gesprek met de verkopers, loop je rustig het te verkopen huis door, maak je je aantekeningen, ga je op kantoor alles wat je kunt vinden, opzoeken vwb bestemming, grondgesteldheid, referentie-objecten en noem alles maar op. En dán pas ga je een plan uitwerken. Op het examen moet dit allemaal binnen 90 minuten af zijn met nog twee mailcorrespondenties erbij. Natuurlijk krijg je veel informatie aangeleverd, maar dit is totaal iets anders dan in de praktijk. Ik blijf het te gek voor woorden vinden, maar …..

Francine is je redding!

De lessen van Francine geven je echt houvast voor het examen, hoe het examenbureau doet en denkt en wat zij van je verwachten.  Francine bespreekt alle facetten van het examen luid en duidelijk in haar lessen en je lacht je ook nog eens slap om al haar opmerkingen ondersteunt door die vrolijke witte poppetjes! Juist dáárom blijft alles ook zo goed hangen.

Op de videobeelden die tijdens mijn examen bij het SVMNIVO gemaakt zijn heb ik vast zo af en toe, tussen de stress door, een glimlach op mijn gezicht als er weer een ‘Francinege-opmerking/antwoord’ opborrelde bij een bepaalde vraag.

Dank, dank, dank daarvoor Francine!

Desirée Bakker-van Duren KRMT, Voerman Greve Makelaardij

Op aanraden van een collega heb ik bij Francine de cursus KRMT Intensief gevolgd. En als Francine ‘Intensief’ zegt, bedoelt ze ook ècht Intensief! In ruim 6 uur tijd kwam het gehele Vakbekwaamheidsexamen KRMT voorbij. Hierdoor wist ik heel goed wat ik kon verwachten tijdens het examen. Fijn ook dat Francine’s echtgenoot Hans ook de onderhandelingen goed met me heeft geoefend (na de lekkere lunch met verse broodjes, aardbeien en druiven).

Voordat de cursus begint, stopt Francine je mailbox he-le-maal vol met info die je moet doornemen. Hierin is mij haar ‘Examen Handleiding’ nog meer opgevallen dan de andere documenten. Als je deze handleiding goed doorneemt, ben je al een heel eind!

Na de cursus zijn Francine en haar man Hans áltijd bereikbaar voor vragen. In het weekend, ‘s avonds, een paar uur vóór je examen… Francine en Hans laten je niet in de steek! Zij hebben slechts één doel: Dat je het haalt! En dat is gelukt!

Nogmaals hartelijk dank!!

Rutger Boelhouwers KRMT, Leuk! makelaars

Francine, wat een enthousiaste, met je cursisten begane dame ben jij! Hetgeen wat me in jou aanspreekt is de wijze waarop jij doceert. Je bent een vraagbaak vol informatie maar wel met daarbij het motto: ‘Je moet er óók zélf iets voor doen!’

De trainingen en lessen voor mijn vakbekwaamheidsexamen KRMT heb ik destijds erg zinvol gevonden. En het is nu leuk om met regelmaat vergelijkbare reacties voorbij te zien en horen komen van mijn collega’s makelaars.

Voor cursisten ben jij een absolute aanwinst!

Dennis Rikken KRMT, RIkken Makelaardij

Francine…. The one and only!

Wij: Alexandra & Nathalie, net gestart als freelancers bij NVM Meijs en Alink The Expat Agency, moesten een ARMT-opleiding volgen…

De opleiding was één maar de examens; daar zagen wij echt vreselijk tegen op. Francine had dit direct door en heeft ons vanaf het begin af aan op ons gemak gesteld, tips en optimale begeleiding gegeven. Altijd bereid om haar leerlingen iets extra’s mee te geven, zoals zelfs mee naar een bezoek aan een bouwplaats. Zo konden we met eigen ogen zien hoe het precies zat met o.a. isolatie en leidingen.

Ook aan onze specialisatie, aan-en verhuur voor Expats, heeft ze aandacht besteed. We werden echt klaargestoomd voor de examens met als resultaat dat wij allebei in een keer en binnen 1 jaar, ons vakdiploma in ontvangst mochten nemen.

Persoonlijke aandacht is echt een van bijzondere eigenschappen van Francine. Ze is een prachtig en energiek mens!

Ik heb Francine leren kennen als een zeer bevlogen en kundige docente, maar bovenal ook als een echt mensen-mens. Geen moeite is haar teveel en altijd zeer geïnteresseerd in haar medemens. En waar ze kan helpen, zal ze het niet laten!

Haar zelfgemaakte hand-outs vatten de kern van de stof glashelder samen en de plaatjes geven in 1 oogopslag de essentie weer, zodat je het nooit meer vergeet.

Haar tomeloze energie werkt aanstekelijk en nog steeds moet ik aan haar uitspraken of ezelsbruggetjes denken bij sommige werkzaamheden die ik doe….

Kortom: Francine blijft hangen….

Erna van Dijk KRMT, Ilse Millin Makelaardij

Francine is een kei in het netwerken en in haar manier van communiceren. Door haar manier van communiceren ontsluit ze op inspirerende wijze veelal nieuwe wegen.

Gecombineerd met een feilloze logica en een “to-the point” uitlegvaardigheid, charme weet ze de meest saaie stof as thriller te presenteren. Je blijft luisteren.

mr Tatjana Dreiling, mr Tatjana Dreiling

Hi Francine,

Kreeg vanmiddag bericht dat ik ben geslaagd voor de praktijktoets ARMT. Ben echt superblij dat ik nu mijn diploma heb! Nu ga ik op zoek naar een leuke baan bij een makelaarskantoor in het Gooi.

Ik kijk met veel plezier terug op je leuke en leerzame lessen waar ik veel aan heb gehad. Ook je fijne handout’s en examentips heb ik tot het laatste moment gebruikt.

Bedankt voor alles!

Frederike van Eldik, ARMT

Francine is iemand die je enorm inspireert en weet waar ze het over heeft. Ik heb met veel plezier bij Francine de ARMT-opleiding gevolgd. Leerzame lessen met duidelijke taal, goede voorbeelden, puurheid en vooral to the point.

Francine is iemand waar je echt wat aan hebt en op kunt bouwen, want zelfs na de opleiding stond ze voor me klaar. Momenteel ben ik bezig met de laatste module van de basis.

Ik kijk nu al uit naar de training vakbekwaamheid. Op haar kantoor in Leiden zal zij mij klaar stomen, een duw in de juiste richting geven en mij pushen om dat diploma te halen. Door haar ervaring, enthousiasme en vooral die handige hand-outs weet ik zeker dat het me gaat lukken om de opleiding succesvol af te ronden.

Arjan Bunschoten ARMT

Francine heeft een paar jaar voor Sleutelstad.nl de veelgelezen rubriek Hakketak verzorgd.

Leuke menselijke gesprekken met bekende en soms juist onbekende Leidenaren. Mensen uit de Politiek, het bedrijfsleven en de culturele sector werden op een menselijke manier door haar geportretteerd.

De artikelen werden steeds enthousiast ontvangen en er was doorlopend een wachtlijst van mensen die ook graag wilden figureren.

Chris de Waard, Sleutelstad

Ik slaagde in één keer voor het mondeling examen Vakbekwaamheid door slechts vier (groeps)lessen te volgen bij Francine. Hierdoor wist ik precies wat er van mij op de dag van het examen verwacht werd, bereidde ik mij terdege voor en wist ik direct na afloop van mijn mondeling direct dat het wel goed zat.

De feedback die ik van Francine op mijn visiestuk én presentatie kreeg hielpen mij bovendien aan het eindcijfer 8!

Sonja van der Chijs KRMT, Van der Chijs makelaardij

Ik heb Francine leren kennen als zeer toegewijd docente makelaardij. In een klas met wat pech troffen we op enig moment Francine die de hele club op sleeptouw nam en ons ietwat vertroebelde beeld weer glashelder kreeg. Met behulp van haar onmiskenbare HandOut’s met witte mascottes zijn bouwkunde-vraagstukken helder geworden en heeft publiek- en privaatrecht structuur gekregen.

Mijn persoonlijke samenvatting der samenvattingen vind ik haar HandOut van de ‘Vraag-Maar-Raak-Dag’; Een waardevolle bundel met alle speerpunten van de hele opleiding in één bundel.

´Onderschat de examens niet´, ´Ga niet op goed geluk examen doen..!´, met dat ons meegegeven, worden haar studenten op scherp gezet. Haar examentrainingen in Leiden hebben mij nog goed geholpen de laatste puntjes pal voor het examen op de i te zetten. Dank daarvoor…!

Edith Bakker ARMT, Hopman ERA Makelaars