Angelique van der Vliet

Jarenlang leefde ik in hotels en uit koffers als inkoopster en productmanager in het modevak. Hiervoor heb ik veel gereisd door Europa, het Midden- en Verre Oosten. Tussen mijn 25 en 40 ste vond ik dat geweldig, veel gezien, veel mogen ontdekken en samen mogen werken met een grote verscheidenheid aan nationaliteiten. Maar het modevak werd onpersoonlijker, groter, sneller en de mensen erin steeds jonger en ik natuurlijk ouder.

Omdat ik, vanuit dat leventje, wist hoe belangrijk een ‘thuis’ kan zijn wilde ik mensen een écht ‘thuis’ bezorgen als makelaar en schreef mij bij IPD-opleidingen in. Op mijn eerste lesdag verwachtte ik mogelijk de oudste leerling te zijn maar er waren veel meer mensen die zich wilden omscholen!

De studie was pittig maar ik kreeg al snel, via een studiegenoot, een stageplaats. Wetten, regels, voorschriften en besluiten werden, deels door mijn levenservaring, in die praktijk, stukken helderder voor me. Want, vooral in het begin duizelde ik bijna door alle leerstof.

Mede door die praktijk én de duidelijke lessen en de leertips van mijn docente Francine Verbiest begon ik een overzicht te krijgen. Francine tipte: ‘Ga elke dag 55 minuten leren, nieuwe hoofdstukken voorbereiden, oude hoofdstukken herhalen en vooral veel examenvragen oefenen!’.  En ja…dat werkte!

Na elke les kregen we van Francine overzichtelijke handout’s over de leerstof. Met haar overbekende grappige poppetjes. Ik heb heel veel aan dat materiaal gehad en ik moet toegeven dat ik in de praktijk soms nóg door haar witte poppetjes in mijn herinnering, bij de 3 dagen bedenktijd, feitelijke levering, risico overdracht, in gebreke stelling, en dat soort uit te leggen materie aan consument kopers, weet dat ik alles goed uitleg.

Na het halen van mijn flextoetsen kwam voor mij de meest zenuwslopende tijd. Het mondelinge examen, daar was ik best nerveus voor. Ook hierin bood Francine mij weer een helpende hand.  Ik ben een dag bij haar op examentraining geweest in haar mooie pand in Leiden.

Stap voor stap heeft ze mij toen uitgelegd wat ik kon verwachten op een mondeling examen en we zijn aan de slag gegaan om te oefenen. Koopcontract erbij en met heel veel geduld en enthousiasme heeft ze alle punten met mij doorlopen. Francine heeft me die dag zoveel zelfvertrouwen gegeven dat ik ook voor het mondelinge examen in 1 x geslaagd ben.

Momenteel ben ik 3 jaar actief aan het werk in de makelaardij en ik ben blij dat ik een makelaar ben die kennis van het vak heeft. Zodra ik een deur voor mijn potentiële kopers opendoe ga ik weer stap voor stap door de materie heen die ik geleerd heb.

Zonder Francine was ik nooit zo vakbekwaam geworden. Zij was zeker de Key voor mijn succes!

Rotsvast Middelburg

Winkelwagen
Scroll naar boven