Lisa Dieckmann

Ik heb mijn K-RMT diploma meer dan 10 jaar geleden gehaald en omdat ik het nooit nodig heb gehad voor mijn werk bij een woningcorporatie en niet op de hoogte ben gebleven van alle veranderingen bij SVM|NIVO moest ik opnieuw het vakbekwaamheidsexamen afleggen.

“Dat doe ik wel even”, dacht ik.

In september/oktober heb ik de vakbekwaamheidscursus gevolgd bij IPD opleidingen. Hier bleek al dat in het Vakbekwaamheidsexamen eigenlijk alles van je basis theorie aan de orde kon komen. Daarnaast had ik bijvoorbeeld ook nog nooit een woning opgemeten volgens de NEN2580 meetinstructie. Ik had dus nog behoorlijk wat op te halen en bij te leren. Maar eerst maar eens mijn brochure en visiestuk schrijven.

Na een paar weken kwam ik er achter dat ik zwanger was en doordat ik niet meer in mijn energie zat lag het werk ongeveer 2 maanden stil. Nadat ik dan (eindelijk) mijn brochure en visiestuk had ingeleverd, werd ik meteen binnen 4 weken opgeroepen voor het examen. Ik schoot in de stress want de cursus bij het IPD opleidingen was voor mij ontoereikend en ik had eigenlijk totaal geen idee hoe ik me moest voorbereiden op het examen.

Via Google heb ik de trainingen van Francine gevonden. Door haar hand-out Vakbekwaam Praktijkleer kon ik de weggezakte kennis weer ophalen en ik kreeg van Francine direct mailopdrachten die kritisch door haar werden nagekeken.

Een kleine week voor mijn examen ben ik nog naar Francine in Leiden gegaan voor een training.
Helaas had ik na deze pittige trainingsdagen toch nog te weinig tijd om alle tips & tricks goed onder de knie te krijgen en zakte ik voor het examen. Ik heb hierna 3 maanden uitgetrokken om e.e.a. tot in de puntjes helder te krijgen, en veel te oefenen en herhalen totdat ik het kon dromen.

Gewapend met een dikke buik van 37 weken zwangerschap ging ik opnieuw naar Nieuwegein en ik was gebrand om het dit keer wel te halen. En zoals ik de eerste keer als een berg opzag tegen het examen, leek het nu alsof ik zelf op die berg stond en door een goede voorbereiding het overzicht had. Na een spannende week wachten heb ik eindelijk het verlossende woord gekregen dat ik geslaagd ben!

Ik ben zo ontzettend blij, Francine heeft me zo veel handvatten aangereikt waar ik mee aan de slag kon gaan. Maar je moet het uiteindelijk zelf doen, ga niet op de gok onvoorbereid naar je examen, maar oefen leer en stamp net zolang tot je er zeker van bent dat je dit pittige examen aankan!

Lisa Dieckmann

Woonstad Rotterdam

Winkelwagen
Scroll naar boven