Camil Kouwen

In januari 2018 ben ik begonnen aan de opleiding KRMT. In december datzelfde jaar heb ik de basisopleiding afgerond en vervolgens gekozen voor de specialisatie wonen.

Omdat ik nog geen werkervaring had in de makelaardij, leek het mij een goed idee om met Francine te gaan zitten om me klaar te laten stomen voor het vakbekwaamheidsexamen. Het examen is een race tegen de klok. Zonder werkervaring en hulp van Francine is het vrijwel onmogelijk het examen te halen.

Het leek mij wat verstandiger om minimaal twee maanden werkervaring te hebben en nog een dagje extra langs Francine te gaan. Toen heb ik de mondelinge rollenspellen geoefend samen met Francine´s man Hans. Dit is erg prettig omdat je alle soorten vragen uit de basisopleiding kan verwachten op het examen. Daar hebben wij dan ook flink geoefend, dus dat gedeelte zat na afloop van die extra studiedag wel goed.

Toen ben ik ook nog met Francine gaan zitten om alle andere onderdelen te oefenen. Het is erg prettig dat Francine erg goed weet waar ze het over heeft en wat je op het examen kan verwachten. Francine heeft me erg duidelijk uitgelegd wat me te wachten stond en met veel zelfvertrouwen ging ik daardoor het examen in.

Wat ook erg prettig is aan Francine is dat je haar tot op de dag van je examen vragen mag stellen via de app, waar ze doorgaans erg snel op reageert.

Ook kun je je gemaakte opdrachten naar Francine sturen tot de dag van het examen. Bijvoorbeeld het verkoopplan (wat een groot onderdeel van het examen in beslag neemt) is een onderdeel wat wel goed voor te bereiden is.

Meerdere keren heb ik een verkoopplan naar Francine gestuurd, die zij vervolgens nakeek en waar nodig aanpaste. Na een paar keer zat het hele plan goed in m’n hoofd en moest dit onderdeel dus wel goed komen.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het onderdeel visie. Nadat de thuisopdrachten gereed zijn, kijkt Francine ze na en geeft goede tips en verbeterpunten. Ook mijn PowerPoint presentatie zag er gelikt uit door haar input en tips.

Vanaf het moment dat ik Francine heb gevraagd voor hulp tot het moment van de examendag, stond ze voor me klaar. Francine heeft me erg veel zelfvertrouwen gegeven. Zonder haar had ik het KRMT vakbekwaamheidsexamen waarschijnlijk nog steeds niet gehaald.

Ik ben Francine en Hans erg dankbaar voor de goede hulp en zou ze dan ook zeker aanbevelen aan alle mensen die het vakbekwaamheidsexamen KRMT nog moeten doen.

Camil Kouwen

Hoekstra & van Eck Makelaars

Winkelwagen
Scroll naar boven