Ramon Tax

De basisopleiding vastgoed heb ik gedaan bij IPD opleidingen in Breda.

Praktijkleer wonen en Vakbekwaamheid-wonen voldeden bij deze opleider in mijn ogen totaal niet aan het niveau om kandidaat-makelaars te doen slagen. Praktijkleer wonen heb ik door zelfstudie uiteindelijk gehaald, ondanks dat ik lesgeld had betaald voor de hele opleiding aan IPD.

Hierdoor ben ik naar een alternatief gaan zoeken voor de aparte opleiding Vakbekwaamheid. Ik had wel al een idee want de naam van Francine Verbiest zoemde overal rond.

Ik heb informatie bij Francine ingewonnen en na de positieve reviews te hebben gelezen heb ik besloten mij op te geven voor de 2 dagen Tempo training bij Francine. Op een hele prettige manier wordt door haar stap voor stap alle stof doorgenomen die je tijdens het examen krijgt.

Het examen is heel erg pittig, dit blijkt ook wel als je 2 dagen nodig hebt om alle stof door te nemen.

Ondanks dat het me helder was uitgelegd had ik toch het examen onderschat en dan met name het onderdeel verkoopplan en toelichting van de koopovereenkomst.

De brochure en het visie gedeelte zijn nagekeken door Francine. Ik heb hier het maximale resultaat voor behaald.

Uiteindelijk moest ik een herexamen doen voor het verkooponderdeel. Nu heb ik wèl de tips van Francine ter harte genomen. Zoals: ‘Ga minimaal 5 verkoopplannen vooraf oefenen!’ Dat advies van haar had ik voor mijn eerste examen totaal genegeerd.

Daarnaast heeft Hans met mij nog de onderhandeling doorgenomen. Zijn gesprekstechnieken hebben mij goed geholpen. Ik kan dit iedereen aanbevelen.

De contacten met mede trainees van Francine, de continue stroom van handige documenten en tips in de 1-op-1 App met Francine, de juiste documentatie en de links naar de juiste sites.  Aangevuld met de onderhandelingstechnieken –en rollenspellen waren zeer waardevol.

Ik vond het heel erg fijn met Hans en Francine samen aan de slag te gaan. Wat zijn ze betrokken en snelheid is key!

Beste Francine en Hans, dankjewel voor jullie scherpte (dank voor de schop onder mijn ….) en betrokkenheid. 

Ik voel me nu echt bekwaam om aan de slag te gaan.

Ramon Tax

De Contactmakelaar

Winkelwagen
Scroll naar boven